Ingezonden persbericht



Officiële start nieuwbouw Aerde - Erco op Tradepark 58

Wethouder Erik de Ridder (Ondernemerszaken en Economie) van de gemeente Tilburg heeft vandaag het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het gezamenlijk bedrijfspand voor Aerde en Erco op bedrijventerrein T58.

De onthulling van het bouwbord ging gepaard met een feestelijke borrel voor alle medewerkers van de twee bedrijven en direct betrokkenen van gemeente, banken en het bouwteam.

Paul van Aerde (directeur Aerde) en Jonty Copal (directeur Erco) vertellen vol trots: "In september 2009 stonden we hier voor het eerst met onze teams om te proosten op het nieuwe buurmanschap. Wij zijn verheugd dat de bouw nu echt gaat beginnen en wij onze ambities verwezenlijkt zien."

Aerde beschikt straks naast een kantoor en atelierruimte over een mock-up ruimte waarin - op ware grootte - bijvoorbeeld een verpleeghuiskamer, een sanitaire ruimte of zelfs een operatiekamer kan worden nagebouwd. Deze modellen dienen als ondersteuning tijdens de ontwerpfase van bouwprojecten zodat de medewerkers van zorginstellingen die niet gewend zijn bouwtekeningen te lezen, op deze wijze het ontwerp toch kunnen beoordelen en testen op alle essentiële criteria. Deze innovatieve methode heeft Aerde de afgelopen jaren verder ontwikkeld en vele malen met succes toegepast.

Erco wil haar dienstverlening met het nieuwe pand naar een hoger niveau tillen. De nieuwste technieken op het gebied van domotica en meet- en regeltechniek kunnen in de Erco demoruimte direct aan opdrachtgevers worden gedemonstreerd. Met een combinatie van deze technieken en door toepassing van innovatieve methoden kunnen installaties flexibeler worden gerealiseerd en belangrijke besparingen worden behaald op de totale installatiekosten.

Het bouwbord toont het te realiseren pand, naar een ontwerp van een veelbelovende jonge Tilburgse architect van Atelier RBAP. Oplevering staat gepland voor april 2011.

Aerde is een inhoudelijk gedreven advies- en bouwmanagementbureau op het gebied van vastgoed. Wij adviseren zorg- en onderwijsinstellingen en overheden op gebied van strategievorming, verzorgen de begeleiding van bouwinitiatieven en denken mee met beheervraagstukken.

Erco is een vooruitstrevend bedrijf in meet- en regeltechniek en besturingstechniek. Twintig jaar ervaring op dit gebied zorgt dat wij beschikken over een hoge mate van kennis en vakmanschap. Wij zijn gedreven en staan voor kwaliteit. Met ons team van 15 personen kunnen wij uw projecten van A t/m Z begeleiden en uitvoeren.

(Onderschrift meegezonden foto start nieuwbouw T58:) Vlnr Jonty Copal (directeur Erco), wethouder Erik de Ridder (Ondernemerszaken en Economie van de gemeente Tilburg), Paul van Aerde (directeur Aerde)


---


Noot voor redacties
NOOT voor de redactie,