Ingezonden persbericht


Magazijnvoorraad operatiemateriaal voor Stichting Dierenhulp

Willemstad - De lokale leverancier van medische artikelen Avicenna Medical Supplies heeft een magazijnvoorraad operatiemateriaal gedoneerd aan Stichting Dierenhulp ten behoeve van het project voor gratis sterilisatie van honden en katten. Niquelle Sahoury, directeur en eigenaar van Avicenna, wil met deze grote donatie dierenleed op Curaçao helpen voorkomen. Sahoury heeft de stichting ook steun voor de toekomst toegezegd.

Stichting Dierenhulp beschikt dankzij de donatie voor zeker een jaar over chirurgische handschoenen, steriele gaasjes, injectienaalden voor infuus, katheters, verband en andere hulpmiddelen die gebruikt worden bij de sterilisaties. "Ik heb enkele dierenartsen als klant, en via hen vernam ik van het sterilisatieproject van Stichting Dierenhulp. Dit belangrijke werk sponsor ik graag." zegt Niquelle Sahoury.

Lyndon Comenencia, een van de vijf dierenartsen die zijn gelieerd aan de Stichting Dierenhulp, reageerde enthousiast toen de magazijndeuren werden geopend en hij de grote voorraad zag. Tot aan het plafond staan de dozen opgestapeld, in totaal gaat het om twee containerladingen. Dierenhulp heeft een busje ingeladen met materiaal dat direct gebruikt zal worden bij de sterilisaties van honden en katten, momenteel ruim honderd per maand.

Adoptie alleen lost niet alles op, vooral niet het dierenleed dat je dagelijks op straat ziet. De bekende anesthesioloog en specialist in chronische pijnbestrijding, Dr. Pascal Sahoury, verwijst naar succesvolle projecten voor straatdieren in India. Wijk voor wijk zijn daar vroeg in de ochtend alle ongesteriliseerde en ongecastreerde honden opgehaald om ze te behandelen, waarna ze in de middag weer terug werden gezet. Daardoor zijn er geen ongewenste puppies meer, en ook geen seksueel overdraagbare ziekten. Er zijn veel minder magere dieren en zelden nog gevechten tussen honden. Massale sterilisatie, zegt dr. Sahoury, is een diervriendelijke en duurzame oplossing. Steriliseren voorkomt veel toekomstig dierenleed vandaar dat Stichting Dierenhulp haar uitgebreide ervaring op dit vlak graag inzet. Meer informatie over het vrijwilligerswerk van deze Nederlandse dierenvrienden is te zien op www.dierenhulp.nl

Zo zijn o.a. Joke Bruijs, Carlo Boszhard, Dick Rienstra en Mario Been ambassadeur van deze organisatie.


Noot voor redacties