Ingezonden persbericht



Diageo benoemt Global Brand Director voor Johnnie Walker

Amsterdam, vrijdag 9 juli - Diageo maakt vandaag bekend dat Gavin Pike wordt benoemd als Global Brand Director voor Johnnie Walker Scotch whisky. Pike is momenteel Marketing & Innovation Director van Brandhouse Beverages, Diageo's joint venture met Heineken in Zuid-Afrika. Deze benoeming is het gevolg van de recente veranderingen in Diageo's wereldwijde marketingstructuur. De huidige Global Brand Director voor Johnnie Walker, David Gates, wordt in deze nieuwe structuur Global Category Director Whisk(e)y. Pike zal in zijn nieuwe rol beginnen zodra zijn opvolger in Zuid-Afrika is benoemd.

Pike wordt Global Brand Director van de best verkochte Scotch whisky ter wereld (in volume) en het grootste Scotch whisky merk in verkoopwaarde'. Johnnie Walker is ook het meest wijd verspreide Scotch whisky merk ter wereld, met distributie in meer dan 180 landen. In de halfjaarresultaten die Diageo in februari 2010 bekendmaakte, behaalde Johnnie Walker een groei van 3%, gestimuleerd door economische groei in snelgroeiende markten in Latijns Amerika and Azië. In het afgelopen jaar heeft het merk nieuwe varianten geïntroduceerd, zoals Johnnie Walker Double Black en The John Walker, een speciale blend die verkocht wordt voor $3.000.

Gavin Pike begon in 1999 bij Distell (Distillers Corporation), waar hij verschillende functies bekleedde in marketing en innovatie voor onder andere de zogenaamde 'brown spirits' (whisky, cognac en rum), tot hij in 2006 benoemd werd in zijn huidige functie. Pike is ook verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en herintroductie in Zuid-Afrika van Amstel bier en is verantwoordelijk geweest voor de groei van sterke merken in zijn markt.

Aldus David Gates, Category Director Whisk(e)y van Diageo: 'Ik ben heel blij met de komst van Gavin, zowel binnen mijn team als vanwege de rol die hij zal spelen voor Johnnie Walker. Gavin brengt een holistische benadering op marketing met zich mee waar het merk goed onder zal gedijen en ik heb hoge verwachting van zijn bijdrage aan de toekomst van Johnnie Walker.'




Ingezonden persbericht