Ingezonden persbericht


JAGUAR LAND ROVER VERLENGT EUROPEES CONTRACT MET CHEP

Jaguar Land Rover heeft met CHEP een verlenging getekend van het contract waarbij CHEP instaat voor de behoeftes aan verpakking van de vooraanstaande autobouwer.

Tiel - Terwijl Jaguar Land Rover alles in gereedheid brengt om zijn productie op te schroeven en aan de vraag van de consumenten te beantwoorden, heeft het prestigieuze merk zijn contract verlengd met CHEP, toonaangevend leverancier op gebied van pallet- en containerpooling. Jaguar Land Rover zal de kleine KLT Full Service kratten en de grote opvouwbare FXC Managed Service kratten van CHEP blijven gebruiken. CHEP levert deze diensten al sinds 2000 aan Jaguar Land Rover.

Jaguar Land Rover identificeerde heel wat specifieke voordelen tijdens de samenwerking met CHEP, zoals geen kapitaal te moeten investeren voor aankoop en onderhoud van containers alsook geen eigen middelen te moeten inzetten voor het aanleveren van kwaliteitcontainers om de productie te ondersteunen. Het gebruik van CHEP containers, die in de supply chain voortdurend hergebruikt worden, genereert ook belangrijke voordelen op het vlak van het milieu vergeleken met het systeem van wegwerp verpakking. Deze contractverlenging ligt volledig in lijn met de strategie waarbij de autobouwer de impact van zijn activiteiten op het milieu wenst te beperken.

David Mayo, Director European Key Accounts CHEP Automotive Europe, legt uit: "De beslissing van Jaguar Land Rover om het poolingsysteem van CHEP verder te gebruiken, bewijst dat de bezorgdheid om het milieu ook een belangrijke zorg is voor de fabrikant. Naast de andere voordelen - kostenreductie en verhoogde efficiëntie - biedt CHEP een duurzame oplossing voor het milieu vergeleken met de alternatieven van wegwerpverpakking."

CHEP zal dus materiaal blijven aanleveren aan de Britse fabrieken van Jaguar Land Rover in Halewood, Solihull en Castle Bromwich. Daar de samenwerking tussen Jaguar Land Rover en CHEP al vele jaren duurt, staat de verlenging van het contract borg voor een ononderbroken levering, zonder gevolgen voor het bestaande productieproces en de supportinfrastructuur.

En David Mayo vervolgt: "Wij zijn erg blij dat Jaguar Land Rover de beslissing nam om zijn contract met ons te verlengen en we zijn ervan overtuigd dat andere fabrikanten en toeleveranciers de voordelen van de CHEP diensten zullen ontdekken zodat ze ook
kunnen profiteren van betere efficiëntie, lagere kosten en minder druk op het milieu."

Dank zij de verlenging van dit contract helpt CHEP Jaguar Land Rover bij het nastreven van zijn strategie om een superieure service, excellente technologie en een sterke groei te bereiken. Tijdens de komende maanden en jaren voorziet Jaguar Land Rover een belangrijke groei die ook zijn leveranciers en partners ten goede zal komen.

Over CHEP
CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. Veel van de grootste bedrijven ter wereld maken gebruik van onze diensten. We hebben ruim 7.500 werknemers in 45 landen. Door de combinatie van hoogwaardige technologie, ruim veertig jaar ervaring én meer dan 300 miljoen pallets, biedt CHEP haar klanten een platform waarmee productschade kan worden verminderd en een milieuvriendelijke en duurzame logistieke oplossing. Bevoorradingsketens in consumentengoederen, land- en tuinbouwproducten, vlees, doe-het-zelf-producten, dranken en automobiel industrie worden door CHEP bediend. CHEP werkt wereldwijd samen met partners als Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford en General Motors en is er trots op "'s Werelds belangrijkste producten te vervoeren. Elke dag opnieuw." Ga voor meer informatie naar: www.chep.com.