De Doelen Concertgebouw

ZO 18 JUL '10 | WILLEM BURGER HAL EN VAN DER MANDELE ZAAL | 15.00-20.00

STATE OF MIND

INTERNATIONAL HIPHOPFESTIVAL ROTTERDAM

prijs
normale prijs
Vrij entree
Dit is een gratis concert!
Street Science & World Bboy Classic - State of Mind
-
Het internationaal HipHopfestival State Of Mind vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juli 2010 op verschillende binnen- en buitenlocaties in Rotterdam (Centrum Beeldende Kunst (CBK), Maassilo, de Doelen en het Schouwburgplein).

Op zondag 18 juli is er in de Doelen en op het naastgelegen Schouwburgplein onder meer een authentieke Block Party. De Block Party was in de jaren zeventig het startsein voor de HipHop cultuur en symboliseert de essentie van deze cultuur: 'Peace, unity, love and having fun'. De ingrediënten van de Block Party zijn als vanouds: muziek, dans, eten en drinken. DJ CutNice, Jane Doe en FS Green verzorgen de muziek. Op het muziekpodium staan onder meer het Amerikaanse duo Fashawn & Exile en Nederlands trots Jiggy Dje slaat de handen ineen met Rotterdams eigen Winne.
Een bboy battle met een wel heel bijzonder concept is Fatlace Massacre Battle. De verliezende danser moet zijn/haar schoenen afstaan aan de winnaar. Aan het einde van het toernooi blijft er 1 winnaar over die de schoenen inruilt voor een prijzenpakket. De schoenen worden gedoneerd aan een goed doel.
In de Doelen vindt i.s.m. Rotterdamse collectief 'Beat Em Up' een beat battle plaats tussen 4 beat-creators. Tijdens een Q & A (Questions & Answers) met de Amerikaanse HipHopproducer Exile krijgen ze de kans om een beat te produceren. Na afloop van deze Q & A worden de beats beluisterd en beoordeeld door Exile.
Tijdens de Sneaker-ruilmarkt kunnen verzamelaars en liefhebbers hun sneakers tentoonstellen, ruilen en verkopen. Onderdeel van de Sneakermarkt is een filmprogramma over sneakercultuur. De Amerikaanse sneakerverzamelaar Lori Lobenstein maakt een boek over sneakercultuur onder vrouwen genaamd 'Girls Got Kicks'. Ze reist hiervoor naar hotspots als New York, Miami en Melbourne. Rotterdam mag in dit rijtje niet ontbreken. Om de Rotterdamse verzamelaars een plekje in het boek te geven opent Lori Lobenstein in de Doelen de 'Girls Got Kicks Photobooth'.

Kijk voor meer informatie over State Of Mind op onderstaande links.
-
State Of Mind is onderdeel van Rotterdam Festivals
-
www.streetscience.nl
www.worldbboyclassic.com
www.rotterdamfestivals.nl
www.hiphophuis.nl

---