Ingezonden persbericht


Volleyballer Joram Maan behaalt diploma Randstad Topsport Academie

DEVENTER, 9 juli 2010

Volleyballer Joram Maan heeft als eerste student commerciële economie aan de Randstad Topsport Academie in Deventer zijn diploma gehaald. Maan heeft tijdens zijn studie voor VC Bottrop '90 in de Duitse Volleyball Bundesliga gespeeld. Oud-volleyballer Bas van der Goor feliciteerde de topsporter gisteren via een videoboodschap.

Behalve Maan studeren nog 48 topsporters aan de RTA op de Saxion Hogeschool in Deventer. Randstad heeft als Partner in Sport van NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en de Saxion Hogeschool, de Randstad Topsport Academie ontwikkeld. Hier krijgen (oud-)topsporters de mogelijkheid om een opleiding commerciële economie te volgen na(ast) hun sportcarrière.

Maan werkt inmiddels bij de Rabobank waar hij topvolleybal en werk kan blijven combineren. Eerder liep de volleyballer stage bij een dochteronderneming van deze bank. Het project Goud op de werkvloer heeft de stage mogelijk gemaakt. Dit is een initiatief van NOC*NSF, Stichting Sport & Zaken en Randstad. Het biedt topsporters de mogelijkheid om tijdens hun actieve sportcarrière relevante werkervaring op te doen bij 'topsportvriendelijke' werkgevers. Ook oud-topsporters die volledig beschikbaar zijn voor werk komen hiervoor in aanmerking.

De sporters die komend studiejaar hun studie aan de RTA in Deventer zullen afronden zijn wielrenners Sjoerd Botter en Jorn van Veen, voetballers Ferdi ter Avest en Sven Spekking, volleybalster Sanne Brandsma, Michel Kerkdijk (atletiek), Waleria Galouza (handbal) en Dominique Roelofsen (paardensport). De verwachting is dat zij volgend jaar hun diploma behalen.



Ingezonden persbericht