NOC*NSF


Arnhem, 9 juli 2010

Trampolinespringster Denise Liefting naar Singapore

Trampolinespringster Denise Liefting is door NOC*NSF gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen, die dit jaar van 14 tot en met 26 augustus in Singapore plaatsvinden. Liefting dankt haar kwalificatie aan haar 6e plaats in de geschoonde einduitslag (16e in totaal) van het EK Junioren in het Bulgaarse Varna van april 2010.

De vijftienjarige Denise Liefting komt uit Heerhugowaard. In 2005 begon zij met trampolinespringen bij TV Triffis in Alkmaar, waar zij tegenwoordig 23 uur per week traint onder leiding van Sven Mooij. Liefting is ook lid van Jong Oranje en heeft bij het Olympisch Steunpunt Noord-Holland de status van 'Nationaal talent'.

Liefting werd dit jaar in de Junioren A-klasse zowel individueel als synchroon Nederlands kampioen. Bij het EK Junioren eindigde zij individueel op de 16e plaats en als 5e bij het synchroonspringen. Behalve voor de Jeugd Olympische Spelen is Liefting ook gekwalificeerd voor de WAGC (World Age Group Competition), die dit jaar in november plaatsvinden in het Franse Metz. Vorig jaar eindigde Liefting bij de WAGC in Sint Petersburg (Rusland) individueel als 32e en als 6e bij het synchroonspringen.

Jeugd Olympische Spelen
Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden de Jeugd Olympische Spelen dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het evenement richt zich op toptalenten in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar. In Singapore worden circa 5.000 sporters en begeleiders uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 26 Olympische takken van sport.

Nederlandse deelname
NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van het Nederlandse team voor Singapore 2010. Ad Roskam is de Chef de Mission van dit team.