Ingezonden persbericht



AB Fryslân & Noord-Holland ziet omzet weer toenemen

Middenmeer, 9 juli 2010 - AB Fryslân & Noord-Holland, één van de grootste dienstverleners in flexibele arbeid van Noordwest Nederland, ziet haar omzet weer stijgen. Ondanks een moeizame start in 2010 is de omzet het eerste halfjaar met 6% gestegen ten opzichte van 2009. Voornamelijk de nieuwe diensten Personeelsadvies en Payroll zorgen voor de groei binnen AB.

Feiten en Cijfers

De lange winter, economische neergang en de slechte omstandigheden in de bouw zorgen ervoor dat de start van 2010 moeizaam is geweest. Inmiddels herstelt de markt zich en heeft AB bescheiden positieve verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. Enkele cijfers over het eerste half jaar:


- Payroll is de snelst groeiende dienst met een omzetstijging van ruim 170%. Met deze internetdienst, waarbij werkgevers zelf hun medewerkers werven en selecteren, laten ondernemers de werkgeversrisico's en administratieve rompslomp over aan AB.


- De dienst Personeelsadvies is met 36% gestegen. Deze tak behelst voornamelijk re-integratie, verzuimbegeleiding en advies rondom personeelszaken.


- De agrarische sector laat een lichte groei zien (+2,5%); de schaalvergroting zet door, waardoor er meer personeel wordt ingehuurd.


- De groei zit ook in het uitzenden van flexwerkers (+4%). Mede door de toename van werkzaamheden in de grond-weg en waterbouw, groenvoorziening en infra is de omzet bij dit bedrijfsonderdeel gestegen.

Het gemakkelijk op- en afschalen van het personeelsbestand is een enorme pré voor ondernemers. Dit geldt voor werknemers in de productie maar ook zeker voor vakkrachten. AB merkt dat vakkrachten in de bouw, agrarische periferie of andere échte ambachten snel aan het werk kunnen. Er is momenteel veel vraag naar werknemers die gespecialiseerd zijn als grondwerker, kraanmachinist, loonwerker, technisch monteur of bedrijfsleider veehouderij. Daar kan AB snel en flexibel invulling aan geven zonder dat de ondernemer de risico's van het hebben van vast personeel draagt. Landelijk neemt de flexomzet (graadmeter voor de economie) weer toe wat aangeeft dat er weer vertrouwen is in de economie.