Ingezonden persbericht


Hoek van Hollands Beachclub Royal uitgeroepen tot meest sfeervolle strandpaviljoen van 2010

Hoek van Holland, 9 juli 2010 - Beachclub Royal in Hoek van Holland is dit jaar uitgekozen als strandtent met de meeste sfeer en uitstraling. Tijdens de landelijke verkiezingen in strandpaviljoen Blue Lagoon in Scheveningen bleek Beachclub Royal de beste sfeer en uitstraling te hebben van alle Nederlandse strandtenten. In het totaal klassement, waarbij naast sfeer ook andere aspecten werden meegerekend, is Beachclub Royal op de tweede plaats geëindigd en heeft alleen strandpaviljoen Bries uit Noordwijk voor moeten laten gaan.

Naast de verkiezing van het beste strandpaviljoen werden er nog drie andere prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: schoon, service en duurzaamheid. De winnaars in deze categorieën zijn Strandpaviljoen Vooges uit Zandvoort (schoon), Nautique uit Zandvoort (service) en strandpaviljoen De Buren van Nes uit Ameland (duurzaamheid).

De beoordeling is gebaseerd op de mening van het publiek dat van april tot begin juli een stem kon uitbrengen op de website www.strandpaviljoen2010.nl. Daarnaast bezochten promotieteams van Strand Nederland alle strandpaviljoens voor een beoordeling ter plaatse en vroegen bezoekers naar hun mening over de strandpaviljoens. Tenslotte konden paviljoenhouders ook zelf via een enquêteformulier een stem uitbrengen. Deze informatie leidde tot een lijst van genomineerden waaruit een onafhankelijke jury hun keuze heeft gemaakt.

De jury bestond naast Cees van der Padt (NBTC) uit Rob Geus (SBS presentator van o.a. de Smaakpolitie), Jos van Halst (Strandpaviljoen de Banjaard, winnaar schoonste paviljoen 2009), Norma de Jong (bestuurslid van KHN en winnares van de duurzaamheidprijs 2009 van de Provincie Friesland met haar sauna Hotstones) en Peter Ludovici (eigenaar van Strandpaviljoen Blue Lagoon).