Nieuwe online video-coach helpt werkzoekenden bij solliciteren


www.helpjezelfaaneenbaan.nl

ULFT, 20100927 -- Ook al lijkt de werkeloosheid zich de laatste tijd enigszins te stabiliseren, het leger van Nederlandse werkzoekenden is groot en bestaat uit vele honderdduizenden mensen. Na de harde en plotselinge bezuinigingen in de UWV-budgetten eerder dit jaar is voor de meesten van hen geen directe hulp of steun beschikbaar.

Uit onvrede met deze uitzichtloze situatie hebben twee re-integratiecoaches een nieuw online re-integratieprogramma in het leven geroepen. Op Helpjezelfaaneenbaan kunnen werkzoekenden een compleet re-integratie traject doorlopen. Waar dit soort trajecten normaal al gauw een paar duizend euro kost, daar kost Helpjezelfaaneenbaan ... helemaal niets! In de eerste week na de lancering op 16 september hebben zich nu al zo'n duizend werkzoekenden als gebruiker geregistreerd, en deze stroom groeit gestaag door.

Een initiatief vanuit het hart

Helpjezelfaaneenbaan is bedacht en geïnitieerd door Lars Timmermans (38) en Gerrit Jan Logt (49), die als re-integratie specialisten en loopbaancoaches veel ervaring hebben met het succesvol weer aan een baan helpen van werkzoekenden. Het initiatief komt recht uit het hart van Timmermans en Logt, vanwege hun zorg om de vele honderdduizenden werkelozen die door de recente bezuinigingen bij het UWV tussen wal en schip dreigen te vallen.

De aanleiding - bezuinigingen UWV

Begin 2010 werd plotseling en zeer rigoureus gesneden in de budgetten voor re-integratie (zogenaamde IRO-trajecten) van het UWV. Dit betekent feitelijk dat vele honderdduizenden werkelozen, die eerst in aanmerking kwamen voor IRO-trajecten, nu in de kou zijn komen te staan. Voor iemand die werkloos wordt is er de eerste 12 maanden geen hulp voorhanden, en dus ook geen uitzicht op een nieuwe baan. Daarbij is de wijze van solliciteren in de afgelopen 5-10 jaar enorm veranderd, een ontwikkeling waarop velen niet zijn voorbereid.

Het initiatief "helpjezelfaaneenbaan.nl" is dan ook ontstaan vanuit het besef dat er momenteel heel veel werklozen tussen wal en schip vallen, die niet weten wat ze moeten doen. Lars Timmermans: "Ik krijg nog bijna wekelijks mensen aan de telefoon of mensen die mij e-mailen met de vraag wat ik voor hen kan doen, zonder dat het ze geld kost. Helaas heb ik niet de middelen om iedereen maar pro-deo te begeleiden. Reden dat ik samen met een collega-loopbaancoach (Gerrit Jan Logt) www.helpjezelfaaneenbaan.nl ben gestart. Om zo veel mogelijk werkzoekenden ECHT te helpen."

Innovatief - e-learning, video, Social Media

Helpjezelfaaneenbaan.nl is een innovatief en professioneel e-learning concept dat gebruik maakt van de middelen van deze tijd, en dan met name video. Geschikt gemaakt voor alle leeftijden en elk opleidingsniveau. Inhoudelijk wordt er naast kranten en tijdschriften juist ook veel aandacht besteed aan het solliciteren via de diverse Social Media, zoals Linkedin, Twitter, Hyves en Facebook.

Gratis toegang

Helpjezelfaaneenbaan.nl stelt werkzoekenden in staat om - via een helder 10-stappenplan - hun ideale baan te zoeken en te vinden, om op een goede manier in contact te komen met geschikte werkgevers, en om optimaal voorbereid op sollicitatiegesprek te verschijnen. De basisvariant is online beschikbaar, en is gratis, evenals het bijbehorende e-zine Sollicitatietip@More!

Multimediaal pakket

De initiatiefnemers hebben geïnvesteerd in het opzetten van een innovatieve en professionele e-learning omgeving die zowel via internet als USB stick toegankelijk is, desgewenst ondersteund met werkboek en/of online coaching. Iedere deelnemer krijgt de uitleg op video en via beeldschermopnames te zien. Het volgen van een simpel, maar krachtig en effectief 10-stappenplan vergroot de kans op uitnodigingen voor een gesprek en stelt de werkzoekende in staat dit gesprek succesvol af te ronden.

Voor de bijstandsmoeder met 3 kinderen

Iedereen met elke soort uitkering, opleidingsniveau of achtergrond kan voordeel halen uit het gebruiken van Helpjezelfaaneenbaan.nl. Daarnaast is het voor iedereen toegankelijk. Ook voor een bijstandsmoeder met 3 kinderen.

Aanvullende diensten

Rondom de gratis basisdienst, het 10-stappenplan, bieden de initiatiefnemers een aantal producten en diensten tegen betaling aan. Zo kan men een CV op video laten maken, of zijn CV of sollicitatiebrief laten herschrijven. Ook outplacement, re-integratie en loopbaancoaching behoren tot de mogelijkheden.

www.helpjezelfaaneenbaan.nl