Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 29 juni 2010

Vlinders kijken in de zomernacht
Ook 's nachts is er veel te beleven in de eendenkooi 't Zand

Weet u dat er 's nachts veel meer soorten vlinders rond vliegen dan overdag? De gids van Landschap Noord-Holland laat dat graag zien op vrijdag 9 juli van 22.30 -24.00 uur. De eendenkooi van 't Zand is een prachtige locatie om er meer over aan de weet te komen.

Nachtvlinders hebben meestal minder uitbundige kleuren dan de soorten die overdag rondvliegen. Maar ze zijn zeker de moeite waard om eens beter te bekijken. In ons land komen maar liefst 2.000 soorten voor, veel meer dan de ruim vijftig dagvlinders die hier leven. De vlinders worden deze avond gelokt met een speciale lamp die achter een wit laken staat opgesteld. Zo kunnen we zien dat er in de eendenkooi heel veel rondvliegen. Het wordt wel een late avond, maar een belevenis is het zeker.

Gaat u mee? Dan is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. De Eendenkooi ligt aan de Korte Bosweg 47 bij het dorpje 't Zand. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl