Gemeente Harenkarspel


Nieuwe exposities in gemeentehuis

Van 9 juli tot 22 augustus exposeren Gerard Kramer uit Tuitjenhorn en Beatrix Smit in het gemeentehuis van Harenkarspel.

Het in olieverf en acryl uitgevoerde werk dat Gerard Kramer laat zien, is genspireerd door de natuur. Het betreft landschappen en zeegezichten die hij gemaakt heeft, zowel uit de omgeving en gemaakt op zijn vakanties. De schilderijen van de omgeving tonen strand,duin, polder en verschillende werken van het zwanenwater, Noord-Holland. Van vakanties zijn het olieverf schilderijen van de Franse kust (Bretagne) en Schotland (Glen Coe).Wales (Snowdon).Gerard Kramer werkt met schetsen en kleurnotities op locatie met ondersteuning van fotos die hij later uitwerkt in zijn atelier. Voor nadere informatie kan men terecht op zijn website: www.gjkramer.com

Beatrix Smit exposeert haar werk (beelden) samen met Gerard Kramer (schilderijen) vanaf 8 juli in het gemeentehuis van Harenkarspel.

De beelden van Beatrix Smit kenmerken zich door hun vele kleuren, op hoge temperatuur gebakken, zodat ze geschikt zijn als tuinbeeld. De onderwerpen die ze gebruikt zijn overwegend mensen, die met typisch kenmerkende houding, het dagelijks leven verbeelden. Daarnaast zijn er figuren te zien die iets weg hebben van mythische historische karakters, met (soms) ongewone voorwerpen gecombineerd. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag 9.00-12.00 uur en maandagavond van 18.00-19.30 uur.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600