Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 5 juli 2010

Studenten denken mee over zichtbaarheid provincie Overijssel

Op dinsdag 6 juli aanstaande komen zo'n 35 1e-jaars studenten van de opleiding Communicatie van Saxion Hogeschool Enschede naar de Statenzaal van het provinciehuis. Zij presenteren daar hun ideeën over hoe de provincie nóg meer jongeren uit Overijssel kennis kan laten maken met de provincie. De studenten hebben deze (fictieve) studieopdracht gekregen via het project Jong Overijssel doet mee!, waarmee de provincie aan jongeren tussen 15 en 18 jaar wil laten zien hoe de democratie werkt, waar de provincie zich mee bezighoudt en hoe het provinciale beleid tot stand komt. Het programma duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

De studenten zijn verdeeld in acht groepen. Per groep bedenken ze een campagne om de zichtbaarheid van de provincie Overijssel bij jongeren te verbeteren. De leerlingen krijgen hiervoor een cijfer. Bovendien gaat de provincie vanuit Jong Overijssel doet mee! beoordelen of er bruikbare ideeën tussen zitten die ze dan ook in de praktijk kan uitvoeren.

Tijdens de presentaties zullen drie Statenleden, de heer M.J.B.B. Reesink van CDA, de heer W.B.M. Lourenssen van SP en mevrouw H.A. Visser-Hendriks van CDA, aanwezig zijn. Bovendien komt 's middags gedeputeerde Buursink langs om de laatste presentaties te bekijken en de afsluiting van de middag te verzorgen.

Het project Jong Overijssel doet mee! is in 2008 gestart. Aanleiding hiervoor was de constatering van Guusje ter Horst, toenmalig minister van Binnenlandse Zaken, dat te weinig jongeren weten hoe de Nederlandse democratie werkt en dat één op de vier jonge burgers niet weet dat de leden van Provinciale Staten gekozen worden door het uitbrengen van een stem door de inwoners van de provincie. Daarnaast wil de provincie Overijssel meer zichtbaar worden bij haar burgers en is er de komende jaren extra aandacht voor communicatie met specifieke doelgroepen, waaronder jongeren van 15 tot 18 jaar. Zij zijn immers de toekomstige kiezers van Overijssel!

U bent van harte welkom de presentaties bij te wonen.