Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Presentatie: Coen Brummer

HUMAN

Vrijdag 9 juli 2010

19.00-21.00 uur

RADIO 5

---

19.00-20.00 uur
Vincent Icke in OBA Live: "Eigenlijk zijn wij mensen de gevaarlijkste diersoort die er bestaat. Ik verbaas me erover dat we nog zo lief zijn tegenover elkaar. Je zou verwachten dat we elkaar allang uitgeroeid hadden". Coen Brummer in gesprek met Vincent Icke (foto)
Vincent Icke is hoogleraar theorische sterrenkunde aan de Universiteit van Leiden en hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij beeldend kunstenaar en grafisch ontwerper. Coen Brummer praat met hem over zijn vak, het belang van de wetenschap en zijn pleidooi voor 'nutteloze' wetenschap.

20.00-21.00 uur
Herman Philipse in OBA Live: "Door de Amerikaanse invloed is ook hier het debat over religie feller geworden. De Verenigde Staten zijn wat de secularisatie betreft een onderontwikkeld land".

Coen Brummer in gesprek met Herman Philipse (foto) Dr. Herman Philipse is filosoof, geeft colleges in binnen- en buitenland.Publiceerde standaardwerken over het atheïsme (o.a. 'Atheïstisch Manifest') Ayaan Hirsi Ali - van huis uit streng islamitisch - kwam tot het atheïsme na het bijwonen van zijn colleges. Coen Brummer gaat in gesprek met Philipse en vraagt Philipse hoe sterk de Nederlandse seculiere staat er voorstaat.

De rechtstreekse uitzendingen met Theodor Holman vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam vervallen in de maanden juli
---




Ingezonden persbericht