Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - vrijdag 9 juli 2010

Drukte verwacht in Amersfoortse binnenstad bij WK-finale

Op zondagavond 11 juli 2010 wordt grote drukte verwacht in de Amersfoortse binnenstad. Vanwege de WK-finale voetbal zullen veel mensen op verschillende plekken in de binnenstad samen naar de uitzending kijken. Horecaondernemers op de Hof bieden gezamenlijk de mogelijkheid om de wedstrijd op een groot scherm te volgen. De binnenstad wordt vanaf het eind van de middag afgesloten voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. De toegang tot de pleinen wordt afgesloten wanneer het maximum aantal mensen aanwezig is.

Toegang tot de pleinen
Op de pleinen Groenmarkt, Appelmarkt, de Hof en Lieve Vrouwekerkhof geldt een maximum voor het aantal mensen, zodat hulpdiensten (brandweer, ambulance) in geval van nood het plein op en af kunnen. Daarom wordt de toegang tot de pleinen afgesloten wanneer het maximum aantal mensen is bereikt. Er kunnen dan uiteraard nog wel mensen het plein verlaten. Iedereen die de finalewedstrijd in de binnenstad wil kijken, moet er rekening mee houden dat bij grote drukte de pleinen niet meer toegankelijk zijn.

Bereikbaarheid en parkeren
Vanwege de verwachte drukte wordt bezoekers geadviseerd om lopend, met de fiets of met openbaar vervoer naar de binnenstad te komen. Fietsen kunnen worden geparkeerd op de volgende locaties:
- Hoek Westsingel - Nieuweweg

- Bloemendaalse Binnenpoort / 't Zand

- Blauwebruggang (zijde Weversingel)

- Langestraat / Muurhuizen

- Muurhuizen / Schoutensteeg

- Weeshuisgang

- Zuidsingel / Langestraat (Varkensmarkt)
- Brug Lieve Vrouwekerkhof / Westsingel

- Bollebruggang
De bewaakte gratis fietsenstalling bij de Kamperbinnenpoort is zondagavond tot 01.00 uur open.

Noot voor de redactie,