Ingezonden persbericht


Persbericht
Europoort/Rotterdam, 9 juli 2010

HUUROVEREENKOMST VOOR EXTRA 350.000 M3 OPSLAG BOTLEK TANK TERMINAL (50% HES-BELANG) GETEKEND MET HAVENBEDRIJF

Het Havenbedrijf Rotterdam en Botlek Tank Terminal B.V. (BTT) hebben hedenmiddag, 9 juli 2010, een huurovereenkomst getekend in verband met de tweede fase van de uitbreiding van de tankopslagcapaciteit van BTT. Het Havenbedrijf heeft zich hiermee verplicht tot het dempen van een deel van de haven in de Botlek, grenzend aan de huidige BTT locatie.

BTT zal het na demping ontstane terrein van ruim 4 hectare met kademuur huren. De huidige terminal wordt hiermee in omvang verdubbeld. De huurovereenkomst heeft een looptijd van 25 jaar vanaf de datum van oplevering van het nieuwe perceel, met een optie tot verlenging met nog eens 25 jaar. Het is de bedoeling om op dit extra terrein circa 350.000 m3 tankopslag te realiseren.

Na voltooiing van deze tweede fase, in 2014, zal BTT over circa 550.000 m3 opslagcapaciteit beschikken voor een gevarieerd pakket natte bulkproducten, zoals minerale oliën, ethanol, (bio)diesel en plantaardige oliën.

De bouw van de eerste fase (200.000 m3) is thans in volle gang en ligt goed op schema. Deze fase zal begin vierde kwartaal 2011 zijn afgerond.

De forse uitbreiding bij BTT past in het streven van HES Beheer om de natte bulk een belangrijke tweede pijler van HES te maken, naast de op- en overslagactiviteiten in de droge bulk.

Directie H.E.S. Beheer N.V.