Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse ambassades en consulaten open voor WK-finale

Nieuwsbericht | 9 juli 2010 | Het Oranje Boekje 2010

Veel Nederlandse ambassades en consulaten zijn voor de WK finale omgetoverd tot Holland House, en opgesteld voor het Nederlandse publiek, maar ook voor buitenlandse Oranjefans.

Op veel van deze ambassades en consulaten zal de WK-finale te zien zijn met Nederlands commentaar. Vanwege het tijdsverschil zal de wedstrijd op sommige plaatsen midden in de nacht of 's morgens vroeg worden bekeken.

Nederlanders in deze landen zijn via internet, en via facebook en twitter geattendeerd op de openstelling van de ambassades en consulaten.

Op veel plaatsen organiseren Nederlandse ambassades en consulaten activiteiten samen met hun Spaanse collega's. De Spaanse ambassadeur in Nederland en zijn Nederlandse echtgenote duimen in ieder geval voor beide teams.

Oranje wedstrijd in Maputo, Mozambique (paginabreed)

In het Afrikaanse land Mozambique ondersteunde de Nederlandse en andere ambassades de `Mondialito' - `een kleine wereldcup', waar jongeren uit elke wijk van de hoofdstad Maputo aantraden als de nationale teams van de landen op het grote WK. Ook daar was de finale tussen Nederland en Spanje. De uitslag: 3-1 voor Oranje.