Gemeente Duiven


Speelplekken in de wijk Vergert-Zuid geopend

Op donderdagmiddag 8 juli om 16.00 uur - een tropische middag, waarop de temperatuur opliep tot een schroeiende 32 graden - heeft wethouder Van Groningen de speelplekken in de wijk Vergert-Zuid geopend.

Hij deed dit door in de grote gerenoveerde speelplek - tussen de Looier-, Kuiper- en Weverstraat - en de nieuwe speelplek bij het zigzagpad een naambordje te onthullen.

Voor het bedenken van de namen is door de gemeente een prijsvraag uitgeschreven voor de kinderen van 4 tot en met 14 jaar in de wijk. Zij konden via de website van de gemeente Duiven meedoen met deze prijsvraag. De grote speelplek heet nu Vergerttuin. Deze naam is verzonnen door zowel Luuk Liethof als Evan Lentjes (allebei 4 jaar). De speelplek aan het zigzagpad heet Wevernest en deze naam is verzonnen door Bas Liethof (7 jaar). Alle winnaars hebben een speelgoedbon van ¤ 25,- gewonnen.

De kabelbaan werd origineel geopend door wethouder Van Groningen. Hij roetsjte als eerste ervan af. Dit onder grote hilariteit van de omwonenden die in groten getale aanwezig waren.

Na de plechtigheden werd er natuurlijk een klein feestje gevierd. De buurtbewoners hadden hier zelf voor gezorgd. Er was een leuke feesttent ingericht met vlaggetjes en ballonnen en een ware kraam waar iedereen iets te drinken en een chippie kon krijgen. Natuurlijk kon met deze temperatuur een ijskar niet ontbreken. Die was er dan ook en jong en oud maakten er dankbaar gebruik van.

Alles bij elkaar mogen we best wel concluderen dat het een geslaagde opening en een geslaagd feestje was. We willen de buurtbewoners die dit mede mogelijk hebben gemaakt dan ook hartelijk bedanken!