Rijksoverheid


Subsidie zet Nederlandse mode-industrie internationaal op de kaart

Nieuwsbericht | 09-07-2010

Het ministerie van Economische Zaken verleent de Dutch Fashion Foundation een subsidie van bijna 1 miljoen euro om de Nederlandse mode-industrie in de belangrijkste modesteden Parijs en Milaan te promoten. De ondersteuning moet leiden tot nieuwe doorbraken voor vernieuwende Nederlandse modelabels.

Eigen bedrijf

In 2009 zijn er relatief veel modeontwerpers een eigen bedrijf gestart. Op dit moment zijn er circa 1300 modeontwerpers in Nederland. Met ontwerpers zoals Marlies Dekkers, Viktor en Rolf en Addy van den Krommenacker heeft Nederland al naam gemaakt.

Internationaal op de kaart

Met de subsidie, afkomstig uit de 2g@there-regeling van NL EVD Internationaal, wordt een nieuwe stap gezet om de Nederlandse mode internationaal op de kaart te zetten. De omzet van alle modebedrijven in Nederland uit export bedraagt EUR 4,5 miljard.

Samenwerkende ondernemers

De externe link: 2g@there-regeling wordt uitgevoerd door NL EVD Internationaal (agentschap van het ministerie van Economische Zaken) en is een meerjarig programma dat ondernemers ondersteunt die gezamenlijk kansen willen benutten op een buitenlandse markt. De steun kan bestaan uit een financiële bijdrage, economische diplomatie of publieke kennis. Uitgangspunt is dat het gaat om een kansrijke sector, waar Nederlandse ondernemers internationaal onderscheidend kunnen zijn.