Ministerie van Defensie

Oranje per Chinook het land in

9 juli 2010, 20.49 uur

Chinook transporthelikopter Een Chinook van het Defensie Helikopter Commando verzorgt maandag het vervoer voor het Nederlands elftal na terugkeer uit Zuid-Afrika.

De finalist van het wereldkampioenschap voetbal wordt op Schiphol opgewacht door de transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht, die de spelers en begeleiding van het Nederlands elftal naar een nog te bepalen locatie brengt. Dinsdag is het vervoer eveneens beschikbaar voor de voetballers.

In verband met de te verwachten verkeersdrukte rond Amsterdam komt de inzet van de transporthelikopters van de luchtmacht goed van pas. Het Nederlands elftal kan zo in korte tijd naar verschillende plaatsen worden vervoerd om de felicitaties voor het al zo voorspoedig verlopen WK in ontvangst te nemen. Zeker als Oranje de finale zondag van Spanje wint, is vervoer over de weg na terugkeer op Schiphol geen optie.

Op dit moment zijn drie Chinook transporthelikopters in Afghanistan ingezet voor het vervoer van personeel van de Taskforce Uruzgan en andere ISAF-eenheden.