Dura Vermeer ongevaarlijk

Waddinxveen - 09 juli 2010

Verontreinigde grond Alblas-terrein radio-actief ongevaarlijk

De circa 3000 m3 verontreinigde grond op het Alblasterrein aan de Zuidkade in Waddinxveen die gereed ligt om per schip te worden afgevoerd, is radio-actief ongevaarlijk. Dit blijkt uit een onderzoek dat Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF, een samenwerkingsverband tussen Bouwfonds Ontwikkeling en Dura Vermeer, deze week door een onafhankelijk extern bureau heeft laten verrichten.

Om elk risico en elke onzekerheid voor omwonenden en werklieden uit te sluiten heeft Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF het initiatief genomen tot het onderzoek naar de vermeende radio-activiteit van de grond. Op basis van het onderzoek kan de grond zonder verdere restricties op het radioactieve vlak worden behandeld of verwerkt.

Vanaf maandag 12 juli zullen voorbereidingen worden getroffen voor het per schip afvoeren van de verontreinigde grond op het Alblasterrein. Dit gebeurt versneld na meldingen van buurtbewoners en omwonenden over verstuiving. Het afvoeren neemt circa een week in beslag. Bewoners en omwonenden van het Alblasterrein worden dit weekend per brief geïnformeerd over deze actie van de Ontwikkelingscombinatie.

Voorlichtingsbijeenkomst
Ontwikkelingscombinatie Alblas VOF zal begin september in samenwerking met de Gemeente een voorlichtingsavond houden voor bewoners. Bewoners worden hierover binnenkort geïnformeerd.