Gemeente Soest

Barbecueverbod op recreatieterrein De Bergjes

09 juli 2010

Sinds woensdag 30 juni geldt reeds in alle Soester natuurgebieden én aangrenzende terreinen een stookverbod. Door de aanhoudende droogte van de laatste tijd is er een verhoogd risico op brand in deze gebieden.

Om deze reden heeft de Commandant van Dienst van de Veiligheidsregio Utrecht "code rood" afgekondigd; het hoogste alarmeringsniveau bij natuurbrandbestrijding. Vanaf nu geldt er dan ook een verbod op barbecueën op recreatieterrein De Bergjes.

Het college van B&W heeft het besluit genomen mede op advies van de Commandant van Dienst van de Veiligheidsregio Utrecht. Hij geeft dit advies op basis van de huidige zogeheten droogte-index en de weersverwachting voor de komende dagen.

Het algemeen stookverbod in bossen en natuurgebieden geldt vooralsnog tot onbepaalde tijd. Het stook-/barbecueverbod wordt steeds ingesteld indien de situatie daarom vraagt; bij De Bergjes wordt dat met borden aangegeven. Voor vragen over het stookverbod kunnen inwoners van de gemeente Soest terecht bij de Brandweer, telefoonnummer 035-6093390 (tijdens kantooruren).