Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEAM BOSKALIS STYLES/VAN WEST PAKT BRONS BIJ WK F18 2010

Erquy/Frankrijk, 9 juli 2010

Op vrijdag 9 juli 2010 pakte Team Boskalis Styles/Van West de bronzen medaille bij het WK F18 in het Franse Erquy. Hugh Styles (GBR) en Ferdinand van West (Bloemendaal) hadden goud in handen, maar verloren dit in de slotrace. Daarin werden ze in een rechtstreeks matchraceduel door de routinier Darren Bundock (AUS) en Will Howden (GBR) weggebracht tot in de achterhoede. Zo ging het zilver naar Bundock/Howden. De felbegeerde titel was voor de Fransen Olivier Backes en Arnoud Jarlegan. Het tweede Boskalis-duo Larsen/Van Leeuwen eindigde als vijfde.

Teleurgesteld doet Van West zijn verhaal: 'Na de eerste twee races van vandaag stonden we op goud, maar toen startten ze drie minuten voor de tijdslimiet nog een derde wedstrijd. Daarin begon Darren ons te matchracen en dat liep slecht af. We kwamen helemaal achterin het veld te liggen." Dat was funest voor Styles/Van West, aangezien ze voor race 8 en 9 een redress (gemiddeld aantal punten voor de gemiste races) hadden staan. Ze konden die op donderdag niet meer varen, omdat ze averij opliepen bij een aanvaring met een persboot vlak na het zevende startschot.

Protest
Van West: 'Die redress wordt berekend over de finale serie inclusief de aftrek. We hadden tot de laatste start enkel nog top vier resultaten neergezet, dus dat was goed voor het gemiddelde. Darren stond derde en had geen zicht meer op de titel, maar wij zaten wel in een kwetsbare situatie. Een slechte pot heeft direct consequenties voor de redress en dus onze hele serie." Styles en Van West tekenden nog protest aan tegen het feit dat de aftrekrace meetelt voor de redress, maar dit werd afgewezen.

Gold fleet
Teammanager Gunnar Larsen (Scheveningen) heeft er gemengde gevoelens bij, maar zegt bovenal 'trots en blij' te zijn met de teamprestatie: 'Om in dit sterke veld derde en vijfde te worden, is echt goed. Hugh en Ferdinand hebben sterk gevaren en hun kop erbij gehouden. Wij hebben onze eigen doelstelling gehaald en constant gezeild. Het waren ingewikkelde omstandigheden, dus ik ben heel tevreden." Hij doelt op de opkomende zeewind in de ochtend, die vervolgens wegviel en dan weer wispelturig terugkwam.

Desondanks wisten alle vier de Boskalis Nacra Infusions de gold fleet te halen. Larsen: 'Andrew MacPherson en Olivier Witteveen kwamen er niet helemaal aan te pas. Het niveau van de F18-klasse stijgt nog steeds en ik denk dat het net wat te veel was voor hen. Olivier is bezich met zijn eerste F18-seizoen. Christa van Helden en Wilco Stavenuiter hebben in de gold fleet weer veel geleerd op het gebied van starten, strategie en tactiek." De volledige uitslagen zijn tot op heden nog niet bekend.

Top vijf WK F18 2010:
FRA, Backes/Jarlegan AUS, Bundock/Howden GBR, Styles/Van West NED, Heemskerk/Tentij NED, Larsen/Van Leeuwen

Over Boskalis
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Wij leveren wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met de activiteiten van SMIT leveren wij een breed spectrum aan maritieme diensten en hebben daarnaast strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in de offshore dienstverlening (Lamnalco). Wij hebben belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten, beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 1.000 units en zijn actief in circa 65 landen, verspreid over zes continenten. Boskalis heeft inclusief haar aandeel in partnerships circa 14.000 medewerkers in dienst. In 2010 viert Boskalis haar 100- jarig bestaan.

Voor meer informatie over Team Boskalis, zie http://www.teamboskalis.com/.

/// Einde bericht