Nieuwe directeur Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" gezocht


MECHELEN, 20100709 -- De beroemde Koninklijke beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen is op zoek naar een nieuwe directeur. Alle beiaardiers in Nederland hebben de advertentie in huis gekregen en lopen zich inmiddels warm voor de erebaan, want de opleiding te Mechelen is de oudste en meest prestigieuze school op dit vakgebied.

Hoewel niet door de minister erkend (er worden geen geaccrediteerde diploma's uitgereikt zoals aan de vakopleiding te Leuven en aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort), heeft ze verreweg de meeste leerlingen onder haar dak.
Van de meer dan 40 leerlingen die jaarlijks de school bezoeken zijn er ook altijd wel een paar die het de kandidaten van erkende scholen verdraaid lastig maken op concoursen en andere wedstrijden.
In de wandelgangen worden inmiddels de namen genoemd van drs. Jacques Maassen (oud-directeur van de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort) en Boudewijn Zwart (directeur van de beiaardopleiding te Dordrecht, waar hij niet alleen de directie voert maar ook alle lessen verzorgt). Beiden zouden uitstekende kandidaten voor de functie zijn en in staat de vriendschappelijke banden tussen de immer rivaliserende beiaardlanden te verstevigen.
Ook werd onlangs op een terrasje aan de heer Bernard Winsemius (beiaardier te Haarlem en te Amsterdam) gevraagd of hij ging solliciteren, nu hij toch geen docent meer te Amersfoort is, maar die verklaarde met een glimlach op zijn gezicht daar geen tijd voor te hebben.
Kandidaten die wel geĂŻnteresseerd zijn kunnen zich tot 15 juli nog inschrijven. Het wordt een spannende strijd en we hopen dat de beste kandidaat mag winnen.

Henk Veldman, beiaardier te Middelstum en Raalte en adjunct-beiaardier te Rhenen.
Edition Pors





ingezonden persbericht