Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



---

Amsterdam vernieuwt

14 juni 2010
Ook komende zomer vinden er weer werkzaamheden plaats in Amsterdam. De gemeente kiest ervoor om dit in de zomermaanden te doen. Want dan is er minder verkeer en veroorzaakt het werk minder hinder.

Renovatie Oostlijn

De gemeente renoveert de Oostlijn, de metro richting Amsterdam Zuidoost. In de zomer van 2010 wordt gestart met de aanpak van de brandveiligheid in de stations. Er worden maatregelen genomen die de brandveiligheid verbeteren, zoals het plaatsen van rookschermen, extra ventilatoren en borden met vluchtroutes en vloerverlichting. Ook wordt een aantal roltrappen vernieuwd.

Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 15 augustus rijdt de Oostlijn niet tussen de haltes Centraal Station en Amstel. Er rijden vervangende bussen.

Wegwerkzaamheden Prins Hendrikkade

Houd er rekening mee dat er vanaf 28 juni tot 16 augustus 2010 gewerkt wordt op en rond de Prins Hendrikkade. Ook als u vanuit oostelijke richting de Prins Hendrikkade oprijdt, kunt u verkeershinder ondervinden. Er is in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar. Tussen 2 en 16 augustus is de Prins Hendrikkade richting het Centraal Station afgesloten voor doorgaand verkeer.

Kijk voor de meest actuele informatie over (vervangend) openbaar vervoer op www.gvb.nl en voor meer informatie over de werkzaamheden in de hele stad op www.bereikbaar.amsterdam.nl.

---