Rochdale


29 juni 2010

Milieuvriendelijke pakhuizen , Zaagtand en grachtenpanden in Zaandam 10 juli open dag De Tsaar-Hermitage

Grote delen van Zaandam worden ingrijpend vernieuwd om plaats te maken voor eigentijdse bouw die Zaandam een nieuwe uitstraling geeft. Dat geldt ook voor het nieuwe centrum dat Inverdan heet. Hier worden onder meer grachtenpanden en pakhuizen gebouwd met de techniek van nu. Ook zijn alle woningen voorzien van een milieuvriendelijk energiesysteem. Het Zaanse hart en gevoel blijft in de nieuwbouw bewaard, met als markant middelpunt het project: De Tsaar- Hermitage. Op 10 juli is er van 10 tot 14 uur een opendag voor geïnteresseerden. Locatie is De Tsaar (de Toren achter het nieuwe Zaanse hotel tegen de straat Rustenburg aan).

Warmte- /Koude Opslag
De woningen die deel uitmaken van het project De Tsaar zijn verdeeld over drie typen: De Pakhuizen, De Grachtenhuizen en De Zaagtand. In totaal gaat het om 81 koopwoningen en 32 vrije sector huurwoningen. In alle woningen wordt de zogenaamde Warmte Koude Opslag (WKO) techniek toegepast. Warmte Koude Opslag is een duurzame techniek waarmee energie uit de bodem kan worden gewonnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de warmte die van nature aanwezig is in de bodem en het grondwater. Door het gebruik van een warmtepomp, die volgens hetzelfde principe als een koelkast werkt, worden de woningen op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en licht gekoeld in de zomer.

Keus is divers
In de Pakhuizen komen in totaal 44 stadswoningen, appartementen en maisonnettes aan het water. Acht van deze woningen zijn vrije sector huurwoningen.

De Grachtenhuizen omvatten twintig vrije sector huurwoningen met uitzicht op de gracht en de binnentuin.

De Zaagtand bestaat uit vier exclusieve eengezinswoningen (vrije sector huur). Als je door de grote raampartijen van deze woningen heenkijkt, heb je uitzicht op de binnentuin. De grote binnentuin is alleen voor de bewoners toegankelijk. De Zaagtandwoningen hebben de woonkamer op de eerste verdieping en daardoor nog beter uitzicht op het groen.

Huurprijzen zijn vanaf 1.000,-- per maand.

De omgeving
Wonen in deze omgeving zorgt ervoor dat het u aan niets zal ontbreken. Er bevinden zich diverse winkels, horecagelegenheden en een bioscoop binnen handbereik. U woont in het hart van Zaandam, dé plek waar wonen, winkelen, uitgaan en parkeren optimaal samenkomen. Het is voor bewoners mogelijk een jaarabonnement bij de Q-parkgarage af te sluiten van 100 per maand. Ontwikkelingscombinatie AmstelForte (AM en Woningstichting Rochdale/Delta Forte) realiseert De Tsaar. Direct Wonen verzorgt de verhuur van de huurwoningen. Kijk voor meer informatie over het project op www.detsaar.nl


-o-o-