Gemeente Abcoude


Werkzaamheden Molenweg en Hoogstraat vanaf 10 juli 2010

Er wordt hard gewerkt aan de herinrichting van het centrum. De werkzaamheden hiervoor zijn opgedeeld in een aantal fases. Momenteel wordt er gewerkt aan het Raadhuisplein (fase 2C). Op zaterdag 10 juli aanstaande starten de werkzaamheden aan de splitsing Molenweg/ Hoogstraat en op maandag 12 juli aan de Hoogstraat.

Splitsing Molenweg/Hoogstraat De splitsing Molenweg/Hoogstraat zal vanaf 10 juli a.s. in één weekend worden gereconstrueerd (fase 2D). Dit houdt in dat het verkeer op 10 en 11 juli (geen vrachtverkeer) vanaf de Molenweg via de Jacob van Gaesbeeklaan, t Markvelt richting Hoogstraat rijdt, en vanaf de Hoogstraat via t Markvelt en de Willem van Abcoudelaan naar de Molenweg. Twee dagen later is de kruising gebruiksklaar voor het vracht-, auto- en fietsverkeer. Echter het verkeer zal dan niet meer de Hoogstraat in kunnen door de start van de werkzaamheden in de Hoogstraat (fase 2E).

Hoogstraat Van maandag 12 juli t/m 23 juli 2010 is het gedeelte Hoogstraat 40 t/m Laan van Binnenrust opgebroken. Dit betekent dat er geen verkeer meer in en uit de Laan van Binnenrust kan rijden. Vanaf 26 juli zal er worden gewerkt in de Hoogstraat vanaf nummer 38 t/m nummer 15. Heijmans verwacht eind week 31 gereed te zijn met de reconstructiewerkzaamheden tot t Markvelt.

Gedurende drie weken, week 32 t/m 34 (9 t/m 29 augustus) zal het verkeer gewoon gebruik kunnen maken van de Hoogstraat richting Dr. Van Doornplein en vice versa. Vanaf week 35 (week van 30 augustus) zal de kruising Hoogstraat/t Markvelt worden opgebroken, waarna Heijmans de werkzaamheden voortzet richting Dr. Van Doornplein tot en met medio december van dit jaar.

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingen ingesteld voor autoverkeer en fietsers. Dit wordt door middel van borden aangegeven.

Openbaar vervoer Het busverkeer zal in de periode van afsluiting doorgang vinden via het Raadhuisplein, Piet van Wijngaerdtlaan, De Weert, Meerlandenweg en De Derde Brug. Er komt een tijdelijke bushalte ter hoogte van de Hulksbrug, in verband met het vervallen van de halte in de Hoogstraat.

Zie voor meer informatie de website www.centrumabcoude.nl
---


1 juli 2010