Politie Drenthe

Zaterdag 10 juli 2010

Provincie Drenthe, 10-07-2010

Politie controleert in verkeer
RODEN De politie heeft vrijdagavond, samen met medewerkers van de Belastingdienst, tussen 19:00 en 21:00 uur een verkeerscontrole gehouden bij de carpoolplaats aan het Oosteinde in Roden. Er zijn in totaal 85 autos gecontroleerd. Er zijn 55 blaasproeven afgenomen, geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Drie bestuurders zijn bekeurd voor het niet handsfree bellen en één van hen voor een ongeldige APK. De belastingdienst doet nader onderzoek naar acht bestuurders. Hier gaat het met name om een controle van het privégebruik van zakenauto's.

Winkeldief aangehouden

EMMEN De politie heeft vrijdagmorgen een 29-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Weerdingerstraat. De vrouw was met haar winkelwagentje met boodschappen (ter waarde van 128,16) langs de caissière gereden zonder te betalen. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Rijbewijs van hardrijder ingevorderd
NIEUW BUINEN Agenten hebben vrijdagavond een 60-jarige man uit Ter Apel aangehouden op de N379. De man reed richting Valthermond en werd gelaserd met een snelheid van 143 km/uur. Na correctie is dit 138 km/uur. De maximum snelheid is 80 km/uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Huiselijk geweld
COEVORDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit Coevorden aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 43-jarige vrouw uit Coevorden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
BALLOERVELD De politie heeft een 23-jarige man uit Assen aangehouden op het Balloerveld wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 530 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drie caravans uitgebrand

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur zijn drie caravans uitgebrand aan de Zeemanstraat, de Van Heuven Goedhartlaan en het Van der Waalspad in Assen. Niemand raakte gewond. De politie doet nader onderzoek. Mensen die iets bijzonders hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Motorrijder komt om het leven
ASSEN Een 41-jarige man uit Duitsland is vrijdagmiddag tijdens een rijvaardigheidstraining op het circuit aan de Haar in Assen bij een ongeval om het leven gekomen. Doordat er vermoedelijk een defect was aan het motorblok van een motorrijder die voor het slachtoffer reed, kwam er olie op het wegdek. De man uit Duitsland gleed vervolgens weg met zijn motor. Hij is ter plekke overleden, hulp mocht niet meer baten.