Gemeente Breda

Finale WK-voetbal zondag in Breda op drie megaschermen te volgen

Voetballiefhebbers kunnen de finale van het wereldkampioenschap voetbal 2010 aanstaande zondag op drie locaties in Breda volgen op megaschermen.

De wedstrijd Nederland-Spanje belooft een uniek Oranjefeest te worden. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om toestemming te geven voor de grote schermen op de Grote Markt en het Chasséveld in de Bredase binnenstad en op de Markt in Prinsenbeek.

Na de wedstrijd kan het feest buiten nog even voortgezet worden. Burgemeester Van der Velden geeft daarvoor toestemming. Tot 1.00 uur mogen in de stad de buitenbars open blijven en kan de terrasmuziek aan blijven staan. Met deze verruiming wil de burgemeester bijdragen aan het feestgevoel en tegemoet komen aan de wensen van veel voetbalminnende Bredanaars. De reguliere sluitingstijd voor de horeca van 2.00 uur blijft gehandhaafd. Met uitzondering van de zaken die een ontheffing hebben tot 4.00 uur.

Deze week ontving het college van burgemeester en wethouders vergunningaanvragen voor het plaatsen van schermen op de drie bovengenoemde locaties. Omwille van het bijzondere karakter van de wedstrijd, zijn de aanvragen versneld in behandeling genomen. De vergunningen zijn vandaag afgegeven. Alle aanvragers voldoen aan de voorwaarden op het gebied van de inrichting van het terrein, beveiliging, EHBO. Ook nemen ze allen maatregelen met betrekking tot de warme weersomstandigheden.
Zoals gebruikelijk bij evenementen waar grote aantallen mensen verwacht worden is ook het veiligheidsteam, met daarin vertegenwoordigd politie, justitie, hulpdiensten en gemeente, paraat.

Breda, 9 juli 2010