Politie Groningen

Zaterdag 10 juli 2010

Provincie Groningen, 10-07-2010

Trio pleegt straatroof voor inspiratie rapsong

GRONINGEN Met de aanhouding van drie verdachten heeft het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen onlangs een straatroof oplost. In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 juni werd een 30-jarige fietser uit Groningen op het fietspad aan de Vondellaan belaagd door het drietal. Het bleef bij een poging tot een beroving. Het drietal was vermomd met mutsen en sjaals en één van hen. Een 18-jarige Stadjer werd tijdens de vlucht door agenten ingerekend. Op basis van verklaringen wist de politie vervolgens de twee vermoedelijke mededaders, twee Stadjers van 18 en 20 jaar, later aan te houden. Twee verdachten legden een bekentenis af. Het plan was om een willekeurig slachtoffer te beroven. Eén van de verdachten had tijdens de poging tot straatroof een boksbeugel bij zich. Het motief was volgens de verdachten geld. Daarnaast gaf één van de drie aan dat hij inspiratie nodig had voor het schrijven van een rapsong en daarom de straatroof met de andere twee mannen had gepleegd. De drie verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij zitten nog vast.

Motorrijdster gewond bij verkeersongeval

LEEK Een 22-jarige motorrijdster uit Leek is vrijdagmiddag op de kruising afrit autosnelweg A7 met de Kapteynlaan in Leek gewond geraakt. Een 66-jarige automobiliste uit Drachten verleende met haar auto op de kruising geen voorrang aan de vrouw op haar motor. De motorrijdster werd nog net geraakt, waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Rijbewijs ingenomen na ongeval

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend op de Van Iddekingeweg in Groningen het rijbewijs van een 64-jarige man uit Groningen ingenomen. De Stadjer was met zijn auto over de middengeleiding van de Iddekingebrug gereden. Hierbij liep de auto en een paal op de middengeleiding schade op. De bestuurder werd ter plekke door ambulancepersoneel medisch onderzocht. Vermoedelijk heeft de man een epileptische aanval gekregen tijdens het rijden. Aangezien hij dergelijke aanvallen al vaker tijdens het rijden heeft gehad, werd besloten zijn rijbewijs in te nemen. De Stadjer mocht na het medische onderzoek huiswaarts. Er wordt een onderzoek verricht naar de rijvaardigheid van de man. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Motorrijder onderuit

TER APEL Een 54-jarige man uit de gemeente Vlagtwedde is vrijdagmiddag op de Rutenbrockerweg in Ter Apel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De motorrijder moest ter hoogte van de grenspost volgens eigen zeggen remmen voor een afslaande automobilist. Dit gebeurde echter te krachtig, waardoor de man de macht over het stuur kwijt raakte. De 54-jarige kwam vervolgens ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De traumaheli werd ingezet voor het ongeval. De motor werd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Baldadige man aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagavond op de Venne in Winschoten een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela aangehouden. Politieagenten werden door diverse voorbijgangers aangesproken dat de Pekelder zich agressief gedroeg. Op een gegeven moment gooide de verdachte een hek om. Hierop werd hij ingerekend door politieagenten. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau verzette de 20-jarige zich plotseling tegen zijn aanhouding. Hierop werd hij in de boeien geslagen en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Auto kwijt na herhaald rijden onder invloed

BEERTA De politie heeft vrijdagnacht op de Hoofdstraat in Beerta een 36-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De Kanaalster werd in zijn auto gecontroleerd, omdat hij de hele rijbaan nodig had. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam zijn auto in beslag, omdat hij vaker betrapt is op het rijden onder invloed. Daarnaast werd het rijbewijs van de man ingenomen. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het proces-verbaal wat met het rijbewijs en de auto van de verdachte gaat gebeuren.

Fietsdief aangehouden met behulp van cameras

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond met de hulp van de cameras in de binnenstad van Groningen een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en/of heling. Op de beelden was te zien dat de verdachte in de Peperstraat een damesfiets met kinderzitje pakte en vervolgens wegreed. De Stadjer werd in de Oosterstraat aangetroffen en gecontroleerd. Hij verklaarde dat zijn vrouw de fiets via Marktplaats van een man uit Assen had gekocht. Bij navraag bleek dat de fiets in 2008 in Hoogeveen na een schuurinbraak was gestolen. De man mocht na het afleggen van een verklaring huiswaarts. Ook wordt zijn vrouw gehoord over deze zaak. De fiets werd in beslag genomen.

Alcomobilist aangehouden

MUNTENDAM De politie heeft vrijdagnacht op de Middenweg in Muntendam een 50-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer werd gecontroleerd voor het afleggen van een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de man in. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het proces-verbaal wat met het rijbewijs van de verdachte gaat gebeuren.

Man betaalt met vals geld

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 23-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden. De verdachte had met een vals 100 euro biljet betaald bij een hotel in Winschoten. Hierop werd de politie gewaarschuwd, waarna de man werd ingerekend. Hij werd ingesloten in een cel. Bij nader onderzoek bleek het biljet daadwerkelijk vals te zijn. De man wordt vandaag gehoord over de herkomst van het biljet. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden na bedreiging

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij meerdere personen met een mes heeft bedreigd. Ook zou hij bepaalde bewegingen hebben gemaakt die het dreigement ondersteunden. Hierop werd de 19-jarige op aanwijzing van getuigen aangehouden. Bij de fouillering werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich plotseling hevig. De verdachte werd met gepast geweld overmeesterd en in de boeien geslagen. Hij werd ingesloten in een cel. De man wordt vandaag gehoord.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Korreweg in Muntendam een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd gecontroleerd, omdat hij reed met de waarschuwingslichten aan. Al snel bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de Stadjer niet over een geldig rijbewijs beschikte. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Schipper moet boetes betalen

HOORNSE MEER De politie heeft vrijdagmiddag op het Paterswoldsemeer een 24-jarige man uit Groningen bekeurd. De Stadjer werd met vier vrienden in een snelle motorboot gecontroleerd. Als snel bleek dat de man niet in het bezit was van een vaarbewijs. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het ontbreken van 4 reddingsvesten (100 euro), het ontbreken van een brandblusser (90 euro) en voor het niet aan boord hebben van een registratiebewijs (60 euro). Het tochtje op het Hoornse Meer werd nog duurder toen bleek dat hij nog 550 euro aan boetes had openstaan. Het openstaande bedrag werd op het politiebureau betaald.