Politie Gelderland-Zuid

Grote zoekactie naar drenkeling

Zaltbommel, 10-07-2010 o De hulpverleningsdiensten rukten met groot materieel uit na een melding zaterdagmiddag rond 15.25 uur van een vermiste man in de Waal. De 20-jarige man was met vrienden vanaf een strandje aan de Waalkade, in het centrum van Zaltbommel, gaan zwemmen en bleek ineens onder water verdwenen. Zij sloegen meteen alarm. De man is nog niet gevonden, de zoekactie wordt voortgezet.

Meerdere eenheden van politie, de brandweer met boten en twee duikploegen (van Buren/Culemborg en Den Bosch), een boot van Rijkswaterstaat en een helikopter van het Korps Landelijke PolitieDiensten (KLPD) gingen ter plekke. Ook andere boten en de reddingsbrigade namen deel aan de zoekactie. Tussen twee kribben werd zowel met duikers als te voet, met behulp van een sleeplint, het hele gebied afgezocht. Ook verderop, in verband met de stroming, werd door duikers gezocht. Een politiehelikopter zocht een nog groter gebied af met een warmtecamera. Het standje werd ten behoeve van ieders veiligheid en de grootschalige zoekactie ontruimd.

De vrienden van de man zijn op een locatie in de buurt opgevangen. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Zoeken gaat door
Het zoeken naar het lichaam van de 20-jarige man blijft doorgaan. Een boot van Rijkswaterstaat blijft ook zaterdagavond in de omgeving patrouilleren. Later op de avond zal een politiehelikopter nogmaals een ronde vliegen. De regiopolitie draagt het incident vervolgens over aan het KLPD, die zondag met een dregteam naar Zaltbommel komt.

Gevaarzetting
Het betreffende strandje is aan het begin van de avond weer vrijgegeven. Het is en blijft belangrijk, hoe aanlokkelijk ook met dit mooie weer, om beducht te zijn voor de stroming in de Waal. Rijkswaterstaat wijst hier nadrukkelijk op. (08)

Laatst gewijzigd 10-07-2010 19:37 | © Regio Gelderland-Zuid |