KNHS

Van Grunsven scoort met Painted Black persoonlijk record

10 juli 2010

Foto: Anky van Grunsven - Painted Black

FALSTERBO (KNHS) - In het Zweedse Falsterbö werd ook een etappe verreden in het kader van de Exquis World Dressage Masters competitie. Daarin kwamen twee Nederlandse combinaties aan de start. Anky van Grunsven (Erp) scoorde met de van Gribaldi afstammende KWPN goedgekeurde hengst IPS Painted Black met 82.40% een nieuw persoonlijk record.

"In alle eerlijkheid reden we een geweldige wedstrijd. Het was werkelijk bloedheet, maar gedurende de gehele proef bleef Painted Black er geweldig aan trekken en was er echt de volledige controle. Dat bleek ook uit de puntenwaardering, want twee juryleden, Evi Eisenhardt en Kerstin Holthaus, waardeerden het technische gedeelte van de Kür zelfs met een score van 80%. Ik maakte een klein stuurfoutje in de changementen om de twee, maar voor de rest een geweldige proef!", vertelde een blije van Grunsven.
Aat van Essen (Heerde) eindigde met Premier op de vijfde plek met een score van 71.450%. De Duitse Ulla Salzgeber, die Wakana aan de start bracht, eindigde op de tweede plek op ruim zes procent achterstand, terwijl de Zweedse Tinne Vilhelmson derde werd met Favourit. In de Grand Prix Special eindigde Christa Laarakkers (Winschoten) met Divoza Horseworld Ovation vrijdag op een voortreffelijke tweede plaats, achter de Duitser Jonny Hilberath met Amusant.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.falsterbohorseshow.com

Uitslag Kür (za):


1) Anky van Grunsven (Erp) - IPS Painted Black (Gribaldi x Ferro) - 82.400%

2) Ulla Salzgeber (Dui) - Wakana - 75.900%

3) Tinne Vilhelmson-Silfven (Zwe) - Favourit - 75.400% 5) Aat van Essen (Heerde) - Premier (Jazz x Ulft) - 71.450%

Uitslag Grand Prix Special (vr):


1) Jonny Hilberath (Dui) - Amüsant - 69.292%
2) Christa Laarakkers (Winschoten) - Divoza Horseworld Ovation (Cabochon x Apollonios xx) - 67.250%

3) Charlotte Haid Bondergaard (Zwe) - Lydianus - 66.292%

Foto Anky van Grunsven en Painted Black door: www.melissen.net