TROS

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 10 juli
Radio 1 - 11.04 uur

JORIS VOORHOEVE TE GAST IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED van zaterdag 10 juli zijn te gast: Joris Voorhoeve (VVD) oud-minister van Defensie, Han Noten (PvdA) Eerste Kamerlid en Arie Slob (CU) Tweede Kamerlid.

De moslim-enclave Srebrenica viel op 11 juli 1995, aanstaande zondag 15 jaar geleden. Rapporten zijn geschreven, schuldigen zijn aangewezen, sommige daders worden berecht, andere zijn nog altijd voortvluchtig en de slachtoffers proberen het trauma te verwerken. Een aantal daarvan heeft aangifte gedaan tegen drie verantwoordelijke Nederlandse militairen. Kees Boonman praat met Joris Voorhoeve, destijds minister van Defensie over toen en nu.

Ook praat hij met Arie Slob over de ChristenUnie. De partij was de lijm tussen CDA en PvdA in het vorige kabinet maar lijkt nu geen rol te spelen in de nieuwe formatie. Ze hebben slecht één zetel verloren, hoe kan het dat deze partij zo in de schaduw op het Binnenhof is komen te staan?

En hoe kijkt Han Noten naar de formatie? Mark Rutte, Job Cohen, Femke Halsema en Alexander Pechtold zijn de hoofdpersonen in de Paars-pluscoalitie. Ze zijn bezig met een kernkabinet, acht ministeries en een akkoord op hoofdlijnen. Wanneer staat ons nieuwe kabinet op het bordes?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.