Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

19 mei, 2010

De strijd barst weer los: wie word de beste grunter van 2010?

Inschrijvingen 5de editie NK Grunten zijn begonnen!

De oerkreet van metal! De woeste strijd om de fel begeerde bloedbokaal barst weer los...

Scheuren uit jouw onderbuik geluiden die regelrecht uit hel lijken te komen? Ben je inmiddels die ervaren deelnemer of oefen je nog stiekem in een kussen op je zolderkamertje? Schrijf je dan nu in voor het NK Grunten dat vrijdag 10 juli 2010 plaatsvindt in het Haagse Poppodium Bazart te Den Haag! Wegens het grote succes van voorgaande jaren zijn het aantal deelnemersplaatsen zo gevuld, dus wees er snel bij!

Het begon in 2006: de eerste editie van het NK Grunten trok een grote hoeveelheid bezoekers en media aandacht aan. Sindsdien is de kampioenschap een wedstrijd waar metaalliefhebbend Nederland jaarlijks naar uitkijkt. Grunten is een extreme zangvorm die veelal word gebruikt in de metalmuziek. Soms expres onverstaanbaar, altijd keihard! Inmiddels is de kampioenschap toe aan de 5de editie en ook dit jaar zullen grunters vanuit het hele land strijden om de titel Nederlands Kampioen Grunten.

De participerende grunters worden beoordeeld op hun vocale prestatie en emotionele zeggingskracht. Daarnaast zal de deskundige jury, afkomstig uit de Nederlandse metalscene, beschikken over een spectrumanalyser en een decibelmeter. De drie grunters die op alle fronten het beste presteren zullen naar huis gaan met de felbegeerde bloedbokaal.

Voorgaande jaren kon het NK Grunten genieten van forse aandacht vanuit de regionale en nationale media. De winnaars, organisatoren en de jury zijn geïnterviewd door o.a. De Wereld Draait Door, GeenStijl, 3FM en Studio Brussel. Ook dit jaar zal Excess Studios uit Rotterdam het prijzenpakket verzorgen: de winnaar kan uitkijken naar een microfoon met inscriptie en twee dagen studiotijd in de Excess Studios.

Inschrijven kan door middel van het sturen van een email met naam, adres en telefoonnummer naar het volgende adres: nkgrunten@haagspopcentrum.nl. Inschrijvingen zijn reeds gestart!

NK Grunten 2010

Wanneer: Vrijdag 10 juli 2010

Locatie: Bazart

Adres: Loosduinsekade 725, 2571 CZ Den Haag

Voor meer informatie over route: www.bazart.nl