Gemeente Venray

/ Koninklijke Onderscheiding voor Jan Lensen

14 juli 2010

Koninklijke onderscheiding voor Jan Lensen

In Wanssum is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Lensen uit Wanssum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gilissen reikte zaterdag 10 juli de onderscheiding uit tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van sportaccommodatie De Broekberg in Wanssum.

Jan Lensen (64) is een zeer betrokken en bekwaam persoon die veel betekent voor de Wanssumse gemeenschap. Hij weet met enthousiasme, overtuigingskracht en humor de mensen te binden voor een bijdrage aan het vrijwilligerswerk. De betrokkenheid van Jan Lensen bij de dorpsgemeenschap, het maatschappelijk leven en met name de sport blijkt uit zijn vele lidmaatschappen en bestuurlijke functies en de manier waarop hij deze uitoefent.

Zo is hij onder andere vanaf 1970 lid en vanaf 1995 voorzitter van de Stichting Sportaccommodatie De Broekberg, sinds 1964 als vrijwilliger, jeugdleider en bestuurslid bij voetbalvereniging Juliana in Wanssum en bestuurslid van Stichting Gemeenschapshuis De Zandhoek.