Ingezonden persbericht


Frankrijk in Sellingen

Zaterdag 10 juli 2010 - de tweede zaterdag van juli - is het weer zover: voor de 19e keer zal het schildersfestival Montmartre worden gehouden, op en rondom de Brink in het mooie esdorp Sellingen. Deze dag zal het centrum van Sellingen geheel in het teken staan van Franse sferen. Juist deze Franse sferen maken het schildersfestival zo uniek. Het schildersfestival is inmiddels al door heel Nederland en Duitsland bekend en word jaarlijks jaar door gemiddeld 5000 mensen bezocht.

De opzet van het schildersfestival is dat kunstenaars hun "kunnen" kunnen tonen aan het publiek. Al vanaf de eerste keer dat het festival werd georganiseerd was het een succes. Niet alleen kunstschilders maar ook glaskunstenaars, beeldend kunstenaars, muzikanten en goochelaars zullen de bezoekers vermaken met hun kunsten. Uiteraard zijn er terrasjes ingericht waar gelegenheid is voor een hapje en een drankje. De kroon op het festival zijn de twee kunstveilingen welke worden verzorgd door Alex Vissering. Bezoekers kunnen bieden op diverse veilingstukken die door de kunstenaars beschikbaar zijn gesteld. Hier kan op worden geboden gedurende de veiling. In het verenigingsgebouw "de Sprankel" zullen enkele kunstenaars workshops verzorgen voor bezoekers. Tevens zullen de kunstwerken - bestemd voor de veiling - hier worden tentoongesteld.

Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van de werkgroep Schildersfestival. De lokale middenstand sponsort het festival. Daarnaast worden bijdragen beschikbaar gesteld door de Rabobank, Gebroeders Hessefonds en de Gemeente Vlagtwedde.

Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt plaats in het centrum van Sellingen op en rond De Brink en nabij de oude Hervormde kerk. Het begint om 11.00 uur en eindigt zo rond 17.00 uur. De toegang is gratis net als het parkeren. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.schildersfestival.nl.