Landschap Noord-Holland


Heiloo, 1 juli 2010

Het springt, fladdert en bloeit in Mariëndal
Beleef een leuke avond in de natuur bij Den Helder

In Mariëndal is momenteel van alles te beleven. Er vliegen volop jonge vogels rond, de Hooglanders krijgen kalfjes en veel planten bloeien uitbundig. Op zaterdag 10 juli van 19.30 - 22.00 uur kunt u er met de gids van Landschap Noord-Holland een kijkje nemen.

Weet u hoe de ratelaar aan z'n naam komt? In Mariëndal bloeien ze en de gids kan er veel over vertellen. Ook de ogentroost is een plant om bij stil te staan. In het verleden werd het gebruikt bij oogproblemen. We gaan ook op zoek naar orchideeën die hier groeien. De bloeiende planten trekken op hun beurt weer veel vlinders en andere insecten aan. We staan onderweg natuurlijk ook stil bij de vogels die we tegen komen. Voor de meeste is de broedtijd voorbij, maar vooral op de natte plekken krijgen we ze zeker te zien. En 's avonds krijgt de natuur altijd een extra dimensie als de wind gaat liggen en de zon ondergaat.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We vertrekken vanaf het bezoekerscentrum De Helderse Vallei, Jan Verfailleweg 11, 1793 BW Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl De ratelaar is een prachtige plant waarover veel is te vertellen. Foto Piet van Breugel