Gemeente Etten-Leur

Geen dancepark 2010 in Oderkerkpark

Geen dancepark 2010 in Oderkerkpark

Het muziekfestival Dancepark - gepland voor zondag 11 juli 2010 in het Oderkerkpark - wordt dit jaar niet in Etten-Leur gehouden. Burgemeester H.van Rijnbach-De Groot heeft geen vergunning verleend voor het evenement, gezien het grote aantal klachten dat omwonenden vorig jaar hebben ingediend naar aanleiding van de editie 2009. De organisatoren van Dancepark zeggen begrip te hebben voor de weigering en geven aan een alternatieve locatie te hebben gevonden in het evenemententerrein Asterdplas in Breda.

Dancepark is sinds 2007 drie jaar op rij gehouden in het Oderkerkpark in Etten-Leur, maar allengs kwamen er steeds meer klachten over ondervonden geluidsoverlast. Met name de constante dreun van de lage tonen in dit muziekgenre stoorde de - veelal oudere - omwonenden. Vorig jaar leidde dat tot ruim 60 klachten bij de gemeente.

Burgemeester Van Rijnbach zegt bij de weigering van de gevraagde vergunning, dat het Oderkerkpark niet de plek is om een dergelijk festival te houden. Ook andere plaatsen in het centrumgebied van Etten-Leur zijn niet geschikt en al evenmin in het buitengebied, waar de gemeente overigens geen eigen terreinen beschikbaar heeft voor een dergelijk evenement.

Ook organisator Arjan Bogers heeft in Etten-Leur geen andere locatie kunnen vinden voor Dancepark en is daarom uitgeweken naar de Haagse Beemden in Breda. Bogers zegt daarbij het woongenot van de senioren in het Oderkerkpark te hebben willen respecteren , maar noemt het verplaatsen van Dancepark wel een gemis voor de Etten-Leurse jongeren.

20100426\pwm\0680
30 april t/m 16 mei

Inforaad

Er zijn 2 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl