Watersportverbond - KNWV

5 dagen voor de start van het ISAF Jeugd WK 2010

dinsdag 6 juli 2010

Op dezelfde dag van de hopelijk oranje gekleurde finale van het WK Voetbal zal de negenkoppige Nederlandse afvaardiging dezelfde kleur gaan verdedigen op het ISAF Jeugd WK 2010. Zondag 11 juli start het ISAF Jeugdwereldkampioenschap met de volgende Nederlandse sporters:
* Michelle Broekhuizen Eenmansboot Jongens (Laser Radial) Jolbert van Dijk

* Eenmansboot Meisjes (Laser Radial) Michelle Broekhuizen (foto)Â
* Tweemansboot Jongens (420) Max Deckers / Duko Bos

* Tweemansboot Meisjes (420) Charlotte Stumpel / Shannen Marck
* High Peformance Open (29-er) Vincent Otten / Bas Buchholtz
* Windsurfen Jongens (S:X 8,5m2) Kiran Badloe

Wederom worden dit jaar weer alle records gebroken, 341 van de beste jeugdzeilers ter wereld afkomstig uit 61 landen zullen dit jaar deelnemen aan het Jeugd WK te Istanbul.

Voorbereiding
De laatste voorbereidingen zijn inmiddels afgerond.

RS:X
Kiran Badloe is net terug uit het Poolse Sopot waar hij deelnam aan het Jeugd EK RS:X. Een lichtweer evenement met vooral kleine winnaars. Kiran wist met een 25e plaats nog niet te imponeren, maar was wel zeer tevreden over zijn vorderingen. Voornamelijk met ietsje meer wind zal hij zeker zijn 12e plaats op het ISAF WJK van 2009 willen gaan verbeteren.

420
De 420-teams trainden afgelopen dagen nog met Talentcoach Rob Sepers op het Nationale Trainingscentrum te Scheveningen. Daar werden de laatste trim mogelijkheden van de nieuwe boten in Turkije doorgenomen. Meerdere scenarioâs zijn op papier gezet en de eerste dagen in Turkije zullen in het teken staan van het optuigen en snel maken van het materiaal. Kaj Böcker vliegt dit weekend vanuit Spanje, waar hij nu aan de leiding gaat op het EK 29-er, naar Istanbul om de teams mentaal en tactisch te begeleiden op het water.

29-er
Vincent Otten en Bas Buchholtz trainden afgelopen weekend voor het laatst met surfcoach Robbert Jan van Velzen. De 29-er zal vanaf dit jaar permanent op het programma staan en deelt de baan met de RS:X surfers. Nederland gebruikt het maximaal aantal begeleidersplaatsen van 3 personen, die verdeeld worden over 3 verschillende banen. Robbert-Jan zal zich naast de begeleiding van Kiran op de surfplank nu ook moeten storten op het coachen van de 29-er. Iets wat hem prima bevallen is in de afgelopen voorbereidingsperiode.

Laser Radial
Michelle Broekhuizen en Jolbert van Dijk hebben na een vol maar succesvol voorseizoen afgelopen weekend vooral gebruikt om zich mentaal optimaal voor te bereiden. Na de bronzen medaille van Michelle vorig jaar op het Jeugd WK Laser Radial en de bronzen medaille van Jolbert van Dijk op het WK Laser 4.7 deze winter zijn zij gebrand op een goede uitslag in Turkije.Â
Voor Jolbert wordt het de eerste deelname, naast de indrukken die hij moet verwerken is hij ook herstellende van een verkeersongeluk 2 weken geleden en zullen zijn gewrichten nog wel wat pijnlijk aanvoelen.Â
Michelle gaat voor de derde maal en neemt veel ervaring mee naar dit unieke evenement. Beide Laser-zeilers zullen dit jaar weer begeleid worden door Koen Verhart die de honneurs waarneemt voor hun vaste coach Rodie van Mackelenbergh die in dezelfde periode de rest van het Talentploeg-team begeleidt tijdens het WK Laser Radial te Largs, Schotland.

Meer informatie over het ISAF Jeugd WK is te vinden
via www.isafyouthworlds.com.Â