Gemeente Roermond

WK finale op groot scherm Stationsplein

Zondag 11 juli 2010 is de finale van het Wereld Kampioenschap Voetbal live te zien op een groot beeldscherm op het Stationsplein. De organisatie is in handen van een aantal ondernemers op en rond het Stationsplein. Er worden duizenden bezoekers verwacht en gehoopt wordt op één groot feest.

In verband met dit evenement hebben de verantwoordelijke instanties besloten het Stationsplein en de weg ter hoogte van het Stationsplein gedurende de wedstrijd af te sluiten voor (doorgaand) verkeer. Dat betekent dat het station gedurende de finale niet per auto bereikbaar is. Met Veolia, dat de buslijndiensten verzorgt, en met de taxibedrijven worden afspraken gemaakt over alternatieven.

In verband met de veiligheid is het op het Stationsplein gedurende het evenement niet toegestaan glaswerk bij zich te hebben. Ook de ondernemers zullen tijdens de wedstrijd, zowel in als buiten de kroegen gebruik maken van plastic bekers. De toezichthouders Veiligheid, die tijdens het evenement worden ingezet, zullen toezien op naleving van deze tijdelijke maatregel.

Burgemeester Van Beers: Ik hoop van harte dat de finale en het volgen van de wedstrijd op het Stationsplein een groot feest wordt en dat iedereen zich sportief zal gedragen, of het nu een overwinning of een nederlaag wordt. Als klein land mogen we trots zijn op wat het Nederlands Elftal tot nu toe heeft bereikt, zoals ook de bondscoach al memoreerde na de gewonnen halve finale. En ik hoop dat we dat ook op een waardige manier uitdragen, wat de uitslag ook wordt.

Eerste publicatiedatum: 07-07-2010 Bijgewerkt: 07-07-2010