Gemeente Edam-Volendam

Extra mogelijkheden voor Horeca Edam-Volendam i.v.m. WK-finale

Terras aan de Haven Burgemeester W.J.F.M. van Beek heeft besloten om de horecaondernemers in Edam-Volendam extra mogelijkheden te bieden in het kader van de finale om het Wereldkampioenschap voetbal. Het sluitingsuur is verruimd tot 3 uur, waarbij het schenken van drank en het ten gehore brengen van muziek om 02.30 uur dient te zijn beëindigd. Terrassen mogen tot sluitingstijd worden geëxploiteerd. Terrasmeubilair mag binnen de bestaande vergunde ruimte worden vervangen door statafels, mits de vluchtwegen daardoor niet worden belemmerd.

Buitentaps zijn toegestaan binnen de oppervlakte waarvoor de terrasvergunning geldt. Er geldt vanaf 18.00 uur voor de rest van de avond een verbod op het schenken in glas. Beeldschermen mogen niet buiten de horeca-inrichting worden geplaatst en er mag buiten geen live-muziek ten gehore worden gebracht.

Aan de horecaondernemers is verzocht ook zelf de nodige maatregelen te nemen ter voorkoming van (brand)gevaar en ter bevordering van een veilig verloop van de feestelijkheden.