Gemeente Wunseradiel


Terrassen langer open na WK finale

oranjesupporter
Burgemeester Theunis Piersma van Wûnseradiel heeft besloten dat de terrassen in de gemeente op de avond van de WK-finale, zondagavond 11 juli, tot 24.00 uur geopend mogen blijven. Op deze avond speelt Nederland de WK-finale tegen Spanje en we verwachten dat onze horeca hier goed op gaat inspelen. We rekenen dan ook op een feestelijke en vrolijke avond.

Normaal mogen de terrassen tot 23.00 uur geopend zijn. Veel horecabedrijven rekenen op grote groepen feestvierders en de gemeente wil de horeca tegemoetkomen door de sluitingstijden voor de terrassen met een uur te verlengen.

Voorwaarde is wel dat de horeca ook op deze avond alert blijft en de geldende regels in acht blijft nemen. Ook gelden enkele aanvullende regels. De belangrijkste regels zijn:


· verkoop van (alcoholhoudende) dranken op het terras door plaatsing van een buitenbar of buitentap, is niet toegestaan.


· voorkom dat het publiek glaswerk meeneemt naar buiten. Het gebruik van plastic glazen tijdens en na de wedstrijd in het horecabedrijf is gewenst. Op het terras is dit verplicht!


· vanaf 23.45 uur is het niet meer toegestaan het publiek op het terras te bedienen of vanuit het horecabedrijf dranken mee te nemen om deze op het terras te nuttigen.


· wijs het vertrekkende publiek op het belang zich op straat te gedragen en geef hen de boodschap mee `Denk aan de buren'. Zie er ook op toe dat het publiek niet blijft hangen rond uw horecabedrijf.