Gemeente Lingewaard


WK finale zondag 11 juli 2010

Het Nederlands elftal staat in de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika. Ook de gemeente Lingewaard is dat niet ontgaan en wil graag haar bijdrage aan de viering verlenen. Om die reden zijn er voor aankomende zondag een aantal gezamenlijke spelregels opgesteld. Zo hebben alle horeca gelegenheden de mogelijkheid om de wedstrijd uit te zenden.

Het is alle horecagelegenheden aanstaande zondag toegestaan om buiten TV schermen en een buitentap te plaatsen. Normaliter zijn hier vergunningen voor nodig. De gemeente laat weten dat dit zondag niet nodig is, mits er aan de spelregels wordt gehouden.

De spelregels zijn als volgt:
De buitentap moet om 24.00 uur gesloten worden. Bij gebruik van de buitentap mogen alleen plastic glazen gebruikt worden.
In alle andere gevallen mogen buiten alleen plastic glazen worden gebruikt, zodra de wedstrijd afgelopen is.

Winnen
Wanneer Nederland de finale wint en Wereldkampioen voetbal 2010 is geworden mag het feest buiten gevierd worden tot 02.00 uur. Daarna mogen de feestelijkheden binnen worden voortgezet tot uiterlijk 03.00 uur. Om 03.00 uur moeten alle horeca-inrichtingen sluiten.

Verliezen
Wanneer Nederland verliest geldt de reguliere sluitingstijd van 01.00 uur op zondagavond.

De gemeente zal haar bijdrage verder verlenen door het afzetten van wegen en bewaken van de veiligheid.
Afsluitingen en afzettingen worden door de gemeente/politie beoordeeld en geregeld.
Belangrijk is dat buitenactiviteiten zoals taps, schermen en terrassen de toegang van hulpdiensten niet mogen belemmeren.

(Geplaatst: 9 juli 2010)