Gemeente Purmerend

Gemeente verwelkomt voetbalfinale met groot scherm op Koemarkt

09 juli 2010

Na afwegen ervaringen en risico's groen licht voor initiatief stichting Koemarkt - Donderdag 8 juli 2010 heeft de gemeente Purmerend vergunning verleend aan de Stichting Koemarkt voor het plaatsen van een groot scherm op de Koemarkt om live de WK-finale Nederland - Spanje te kunnen volgen op zondag 11 juli om 20.30 uur.

Positieve ervaringen met grote geslaagde evenementen op de Koemarkt sinds de opening van het nieuwe stadsplein, waren voor de gemeente reden om akkoord te gaan met dit initiatief van de Stichting Koemarkt, al is het een moeilijke beslissing. Er zijn dan ook stevige voorwaarden geformuleerd op het gebied van veiligheid en duidelijke afspraken gemaakt over naleving van de regels om risico's zoveel mogelijk te beperken. Deze afspraken zijn geformuleerd in nauw overleg met hulpdiensten, partners en andere betrokkenen voorafgaand aan de vergunningverlening.

Burgemeester Don Bijl: 'We hebben met de Koemarkt een stadsplein waar we trots op zijn en dat ook bedoeld is om Purmerenders samen bijzondere momenten te laten beleven. 11 juli is zo'n moment, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd. Ik vertrouw erop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en houdt om ook dit evenement goed te laten verlopen.'

Purmerenders die het voetbalevenement op de Koemarkt op zondag 11 juli willen bijwonen worden geadviseerd zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar het centrum te komen.