Gemeente Hilversum

De WK finale op groot scherm op Langgewenst

publicatiedatum: donderdag 8 juli 2010

De WK-finale
Voetballiefhebbers kunnen de WK-finale zondagavond zien op een megagroot scherm op het marktterrein. De aanvang van het evenement is om 19.00 uur.
Daarnaast zijn voor de horecabedrijven de sluitingstijden van zondag 11 juli op maandag 12 juli éénmalig verlengd naar 02.00 uur.

Verkeer en bereikbaarheid
In verband met de verwachte drukte tijdens de finale zal die avond de Stationsstraat afgesloten worden. Het verkeer op de centrumring wordt omgeleid via de Koninginneweg en de Naarderstraat. De rijrichting van de Koninginneweg tussen de Stationsstraat en de Lage Naarderweg wordt gedurende deze dag omgedraaid, alsook de rijrichting op de Naarderstraat. Op belangrijke kruispunten worden verkeersregelaars ingezet.

Parkeren
Op zondag 11 juli kunt u niet op het marktterrein en het Langgewenst parkeren. De bewoners met parkeervergunning vragen wij deze dag hun auto elders te parkeren. Op het paardenplein is parkeren toegestaan. U kunt ook gebruikmaken van de parkeergarage Gooiland. Voor zondag 11 juli is een wegsleepregeling op de markt van kracht.

Schoonmaken
Maandagochtend na 07.00 uur zal de binnenstad extra schoongemaakt worden.

Geluid
In het centrum betekent de extra drukte meer geluid. Dat betekent dat in de binnenstad meer lawaai is dan normaal. De organisatie van het WK-scherm op het marktterrein moet zich houden aan de geluidsnormen die gelden bij een groot evenement. De horeca in de binnenstad heeft een ontheffing voor de sluitingstijd.
De gemeente Hilversum heeft de geluidsvoorschriften voor bedrijven die onder het Activiteitenbesluit vallen voor zondag 11 juli verruimd. Dit houdt in dat die dag wordt aangemerkt als erkende festiviteitendag, waarop een hogere geluidsbelasting wordt geaccepteerd.

Klachten
Mocht u onverhoopt toch klachten hebben, kunt u deze doorgeven op de onderstaande telefoonnummers:

Geluidsoverlast
Milieuklachtentelefoon: 035 - 629 2829 (24 uur per dag). Buiten kantoortijden krijgt u een antwoordapparaat, spreekt u duidelijk naam, adres en telefoonnummer van uzelf in en waar de klacht overgaat. Het antwoordapparaat alarmeert de dienstdoende ambtenaar.

Overige klachten
Bijvoorbeeld over bereikbaarheid en zwerfvuil Service Meldpunt gemeente Hilversum
telefoon: 035 - 629 2345
of via de mail: servicemeldpunt@hilversum.nl

Openbare orde
Politie Gooi- en Vechtstreek: 0900 - 8844

Informatienummer organisatie WK-scherm Langgewenst: 06 54242170