Gemeente Nijmegen

Nijmegen klaar voor WK-finale


09/07/2010

De gemeente Nijmegen gaat zondag tijdens de WK-finale tussen Nederland en Spanje werken volgens het zogenaamde Vierdaagse-regime. Dat betekent dat de binnenstad wordt afgesloten voor verkeer. Ook het Keizer Karelplein zal vanaf 20.00 uur afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd verkeer. In de binnenstad organiseren horeca-ondernemers bijeenkomsten waar de wedstrijd op een scherm te volgen is. Er mag net als tijdens de Vierdaagse geen alcohol en fris in glas of blik worden verkocht.

De binnenstad is zondagavond afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer vanaf 20.00 uur, totdat de politie het centrum weer vrij geeft. Het gaat om het gebied tussen de singels en de Waal. De Waalkade blijft open. Alleen houders van een parkeervergunning in de binnenstad (in garages of op straat) worden na 20.00 uur doorgelaten bij de afsluitposten. Het Keizer Karelplein zal gedurende en na de wedstrijd afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd verkeer. De politie besluit wanneer het Keizer Karelplein weer voor verkeer kan worden vrijgegeven.

De parkeergarages Eiermarkt en Kelfkensbos zijn zondag vanaf 20.00 uur (en niet vanaf 15.00 uur, zoals vermeld in de vandaag verspreide brief voor bewoners van de binnenstad) gesloten voor bezoekers. Alleen vergunninghouders worden dan nog toegelaten. De parkeergarages Mariënburg, Stadhuis en Casino zijn zondagavond ook na 20.00 uur gesloten voor bezoekers (niet voor vergunninghouders). De garages uitrijden blijft op elk tijdstip voor iedereen mogelijk. Parkeerders worden vanwege de drukte geadviseerd alleen indien nodig met de auto door de binnenstad te rijden gedurende de afsluiting.

Het advies aan bezoekers is om zondag met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar de stad te komen. De bussen rijden zondagavond niet door de binnenstad. De bussen rijden zondag de hele dag een alternatieve route: tot 20.00 uur over de Singels en daarna via de Waalkade.

Horeca-ondernemers stellen op verschillende plekken in de stad schermen op om de wedstrijd te volgen. Ook het scherm dat al op de Molenstraat stond, blijft daar staan. Op Kelfkensbos wordt geen scherm geplaatst. In goed overleg met de exploitant die daar een groot scherm wilde plaatsen, is geconstateerd dat een bijeenkomst daar niet haalbaar is.

Horeca-ondernemers mogen van zondagavond 18.00 uur tot maandagmorgen
07.00 uur geen alcohol en fris in glas of blik verkopen. Dat geldt ook voor de supermarkten die zondag geopend zijn.

Zie voor afsluitposten binnenstad: www.nijmegen.nl/vierdaagse onder Verkeer & Vervoer.