Gemeente Rotterdam

wk finale zondag: parkeergarages centrum langer open

Zondagsmarkt schuift aanstaande zondag iets op

09 juli 2010 | rotterdam | persbericht

De Binnenrotte in het centrum van Rotterdam wordt voor de finale voor het wereldkampioenschap voetballen 2010, omgetoverd tot een festivalterrein. De verwachting is dat veel Rotterdammers op dit festivalterrein en op andere locaties in de binnenstad naar de finale Nederland - Spanje komen kijken. Stadstoezicht heeft daarom besloten als extra service vijf gemeentelijke parkeergarages in het centrum van Rotterdam langer op te houden. De Zondagsmarkt gaat aanstaande zondag vanaf 12 uur gewoon door. Maar voor de opbouw van het festivalterrein schuift deze bijzondere markt wel een stukje op.

Parkeergarages tot 2 uur 's nachts open
Stadstoezicht houdt vijf parkeergarages in het centrum van Rotterdam langer open. Toezichthouders zijn in de nacht van zondag op maandag tot 02.00 uur in de parkeergarages aanwezig. Na die tijd kan men (na betaling) altijd met de auto de garage uitrijden.
* Parkeergarage Boompjes

* Parkeergarage Erasmusbrug

* Parkeergarage Kiphof

* Parkeergarage Oude Haven

* Parkeergarage St. Jacobsplaats
(deze parkeergarage is i.v.m. de festiviteiten alleen toegankelijk vanaf het Haagseveer)

Zondagsmarkt
Elke zondag vanaf 12 uur verwelkomen de marktkooplieden iedereen op de Zondagsmarkt. Komende zondag zal deze markt een beetje opschuiven om het festivalterrein te kunnen opbouwen. De zondagsmarkt verschuift dan richting station Blaak en loopt ook nog door op de Hoogstraat langs de Bibliotheek richting Mariniersweg. Morgen zal het marktpubliek op de Centrummarkt over de deze kleine verplaatsing worden geïnformeerd. Aan de bezoekers van de markt worden flyers uitgedeeld.