Gemeente Den Haag

Persbericht

Geniet van rozen tijdens de Dag van de Roos in het Westbroekpark


* Laatste wijziging: 09 juli 2010

Op zondag 11 juli vindt in het Westbroekpark in Den Haag de Dag van de Roos plaats. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten die allemaal in het teken staan van de roos. De dag heeft het karakter van een Engelse fair en is gratis toegankelijk.

Er zijn stands van verschillende groene verenigingen, er is live jazz muziek, een uitgebreide tuin- en kamerplantenruilbeurs en er worden rozen en rozenartikelen verkocht. Verder zijn er demonstraties bloemschikken en start er om 14.00 uur een rondleiding door het park. De Willemsvaart verzorgt de hele dag boottochtjes tussen de Cremerbrug en de Waterkant voor slechts EUR 2. Natuurlijk ontbreken thee, koffie, scones en andere lekkernijen niet.
Dag van de Roos

Internationale Rozenconcours

Donderdag 8 juli 2010 wordt voor de vijftigste keer het internationale Rozenconcours van Den Haag gehouden in het Westbroekpark. Ongeveer veertig rozenrassen dingen mee naar de prijzen, waaronder de Gouden Roos. Het Internationale Rozenconcours is onderdeel van een serie concoursen die deze maanden in heel Europa plaatsvinden.

`Gouden Roos van de stad 's-Gravenhage'

Een vakjury keurt de rozen in het Westbroekpark een aantal keer per jaar op eigenschappen als kleur, blad en groeiwijzen. Op de dag van het concours wordt deze vakjury aangevuld met genodigden uit binnen- en buitenland. Deze internationale jury verricht de laatste keuring. Er wordt gekeurd in verschillende categorieën als: trosrozen, grootbloemige rozen, park-/heesterrozen, patiorozen en klimrozen. In iedere categorie kan een roos worden onderscheiden met goud, zilver of brons. De roos met het hoogste aantal punten wordt bekroond met de `Gouden Roos van de stad 's-Gravenhage'.
Speciaal voor de 50ste editie kiest de internationale keuringscommissie uit de nog beschikbare Gouden Rozen van eerdere jaren de Platina Roos. Alle Gouden Rozen die nog in de handel zijn, zijn uitgeplant in de Gouden Loper in het Westbroekpark tegenover het restaurant. Tijdens de Dag van de Roos kunt u deze natuurlijk ook bewonderen.

De Dag van de Roos is een initiatief van de vereniging Groei en Bloei.

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/groen