Gemeente Doetinchem

Informatie WK-finale op Marktplein

De WK-finale Nederland-Spanje is zondag 11 juli live te volgen op het Marktplein in Doetinchem. Voor deze speciale gebeurtenis wordt een groot scherm neergezet. Het Marktplein is vanaf 16.00 uur geopend. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Wanneer is het WK-feest?
Vanaf 16.00 uur gaat het feestterrein (het Marktplein, voor het Stadhuis van de gemeente Doetinchem) open voor publiek. Vanaf dan kunnen voetballiefhebbers via een centrale ingang naar binnen. De feestelijkheden duren tot uiterlijk 1.00 uur 's nachts.

Hoe bereik ik het Marktplein?
Wij vragen u om zoveel mogelijk lopend, met de fiets of de bus te komen. Deze zondag zijn de Raadhuisstraat en Terborgseweg ter hoogte van het stadhuis niet bereikbaar. De bussen rijden wel de gebruikelijke routes en stoppen bij het stadhuis.

Waar kan ik parkeren?
Komt u toch met de auto? Dan raden wij u aan om uw auto te parkeren op de parkeerterreinen buiten het centrum, zoals op Varkensweide of op het Sturko-terrein (bij treinstation). Speciale borden wijzen u de weg.

Mag ik zelf drinken meebrengen?
Het is alleen toegestaan om flesjes water mee te brengen naar het Marktplein. Op het feestterrein zijn voldoende horecavoorzieningen aanwezig om overige dorst te lessen.

Houd rekening met het weer!
Komende zondag wordt het opnieuw warm, maar er is ook kans op onweer. Wij adviseren u om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Daarnaast hebben wij de volgende tips voor u:

Warmte (bron: GHOR)

* Drink voldoende: Drink 2 liter water per dag. Drink ook als u geen dorst heeft. Tijdens het WK mag u uw eigen waterflesje meenemen naar het feestterrein.

* Blijf uit de hitte: Draag een hoed, zonnebril en lichte kleding. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw.

* Zorg voor koelte: Leg af en toe een koele handdoek in uw nek.
* Zorg voor elkaar: Steek een helpende hand toe als er in uw omgeving mensen (zoals ouderen of zieken) zijn, die hulp nodig hebben om deze adviezen op te volgen.

De brandweer is bij het feestterrein om - indien nodig - voor de nodige verkoeling te zorgen.

Onweer
Wij adviseren u ook om een (regen)jas mee te brengen, zodat u bent voorbereid op het verwachte onweer.

Actueel