Politie Zeeland


1295-2010 Aanrijding met gewonden, Tholen


Zondagmiddag is bij de Oesterdam in Tholen een verkeersongeval gebeurd waarbij gewonden zijn gevallen.
Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed omstreeks 15.45 uur over de Oesterdam ter hoogte van de duikplek. Doordat hij zijn voertuig niet onder controle had, heeft de man een tegemoetkomende auto aangereden.

De twee inzittenden van dit voertuig, een echtpaar uit Bergen op Zoom (47 en 48 jaar oud), zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun verwondingen is nog niets bekend. Ook de bestuurder uit de gemeente Tholen is gewond geraakt. Hij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Het letsel dat hij heeft opgelopen was minimaal. Hij heeft geblazen, maar bleek niet gedronken te hebben.

De Tholenaar, een beginnend bestuurder, heeft bij de Zeeuwse politie een verklaring afgelegd en door de dienstdoende agenten is zijn rijbewijs ingenomen.

De man verklaarde dat hij schrok van een overstekend konijn en dat hij daarom uit moest wijken. Hierbij is zijn auto gaan tollen en als gevolg daarvan heeft hij een auto, die hem tegemoet kwam, aangereden.

Er is een getuige geweest van het ongeval, hij wordt nog nader gehoord door de Zeeuwse politie over de situatie.

De beide auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.